Folk

Har du fået din hashziki i dag?

Utrættelige Karina Adsbøl fra DF har spurgt justitsministeren om, hvor mange bægre med græsk yoghurt de indsatte i danske fængsler har bestilt det seneste år. Hvorfor? Fordi der i Ringkøbing Arrest i maj blev indsmuglet hash i et bæger med græsk yoghurt
Debat
16. juni 2021
222. Så mange beholdere med græsk yoghurt har indsatte i danske fængsler bestilt fra eksterne leverandører i løbet af ét år. At offentligheden nu har den vigtige oplysning, kan vi takke den utrættelige DF’er Karina Adsbøl for.

222. Så mange beholdere med græsk yoghurt har indsatte i danske fængsler bestilt fra eksterne leverandører i løbet af ét år. At offentligheden nu har den vigtige oplysning, kan vi takke den utrættelige DF’er Karina Adsbøl for.

Carsten Ingemann

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Yoghurt-Karina I

222. Så mange beholdere med græsk yoghurt har indsatte i danske fængsler bestilt fra eksterne leverandører i løbet af ét år. At offentligheden nu har den vigtige oplysning, kan vi takke den utrættelige DF’er Karina Adsbøl for. Det har hun nemlig spurgt justitsminister Nick Hækkerup (S) om.

Yoghurt-rygere

Og hvorfor er det så vigtigt? Jo, det viser sig, at indsatte i arresten i Ringkøbing i maj har indsmuglet 22,64 gram hash i en beholder med græsk yoghurt. Ifølge Rigspolitiet er det endnu ikke lykkedes at finde ud af, hvem der havde placeret hashen i bægeret med græsk yoghurt.

Kontrol-Nick

I Direktoratet for Kriminalforsorgen sover de med tøjet på. I hvert fald er de ifølge justitsministeren opmærksomme på risikoen for indsmugling af hash via købmandsvarer, nu når de indsatte selv skal varetage forplejningen. Det er endda et fokusområde, som løbende udbygges.

Yoghurt-Karina II

Ifølge Karina Adsbøl har »bagmænd« opsporet leverandørerne og derefter skjult hashen i beholdere med græsk yoghurt, hvorefter de indsatte har »bestilt den pågældende leverandørs lager af græsk yoghurt«. Måske skulle den græske tzatziki med hvidløg og agurk omdøbes til hashziki?

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Gitte Loeyche

Tak for morgenens grin!