SERIEFOLK

Folketinget genoptager flyrejser – men stadig uden klimakompensation

Folketingsmedlemmerne er så småt begyndt at flyve ud i verden igen. Men husker de klimakompensation, spørger vi i FOLK
Information har tidligere kortlagt folketingsmedlemmernes flyrejser: På knap fem år fløj Folketinget 7.588.538 km svarende til 189 gange rundt om Jorden.

Information har tidligere kortlagt folketingsmedlemmernes flyrejser: På knap fem år fløj Folketinget 7.588.538 km svarende til 189 gange rundt om Jorden.

TASS / Ritzau Scanpix

Debat
30. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Rejselystne

Så småt er folketingsmedlemmerne igen begyndt at flyve ud i verden for »at holde sig orienteret om, hvad der rører sig inden for deres område«, som det formuleres på ft.dk. Siden nedlukningen i marts 2020 har destinationerne bl.a. været Berlin, Kirgisistan og Strasbourg.

Verdensomflyvere

Information har tidligere kortlagt folketingsmedlemmernes flyrejser: På knap fem år fløj Folketinget 7.588.538 km svarende til 189 gange rundt om Jorden. Og meget bemærkelsesværdigt: Uden klimakompensation. Et flertal af medlemmerne ønskede dog at indføre kompensation.

Katalog-udarbejdere

Folketingets administration har lagt sidste hånd på et internt katalog over indsatsområder, der kan fremme Christiansborgs bæredygtighed, bl.a. affaldshåndtering, LED-pærer, energimærkning af bygninger og energioptimering af serverrum. Og klimakompensation for flyrejser?

Skov-følgere

Selv om transport normalt står for ca. halvdelen af Folketingets CO2-aftryk, er klimakompensation ikke med. Tinget følger i stedet udformningen af den danske klimaskovfond, der måske »kunne være en fremtidig mulighed for at klimakompensere flyrejser«, meddeler administrationen.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her