Kommentar

Georg Metz: Kastrup-mandens ’skrub hjem’-kommentar er ikke anderledes, end så meget andet der langes over disken i disse år

Tanker efter mødet på molen
Dansk Folkepartis ideologiske klokkebøje Martin Henriksen udtalte for nylig i B.T. i forbindelse med diskussionen om den mulige begrænsede hjemtagning af mødre og børn fra fangelejrene i Mellemøsten, at en konkret fireårig dansk pige er terrorist og kun venter på at begå sin terror.

Dansk Folkepartis ideologiske klokkebøje Martin Henriksen udtalte for nylig i B.T. i forbindelse med diskussionen om den mulige begrænsede hjemtagning af mødre og børn fra fangelejrene i Mellemøsten, at en konkret fireårig dansk pige er terrorist og kun venter på at begå sin terror.

Asger Ladefoged

Debat
4. juni 2021

En nat i skribentens fjerne fortid som TV-Avis-præsentator, hvor embedet i sagens natur indebar eksponering af brystbillede og navns nævnelse, ringede telefonen omkring klokken tre. En bøs person brølede: Skrub hjem, hvor du kommer fra!

Nu var det ikke personens ambition at konversere, det stod klart; alligevel fik den daværende tv-medarbejder fremkvækket, at det så måtte være til Fredericia. Fristaden ved Lillebælt var efter Altona-slægtens og mange jøders vigtigste trædesten på vejen til danskhed og idel lykke. Svaret udløste ikke nævneværdig forståelse på fastnettet. Søvnen resten af natten var en by i jødeland.

Mærkeligt nok afstedkom episoden bortset fra irritation en absurd følelse af skyld: at man således var af fremmed herkomst og havde trængt sig på. En opfyldelse 1:1 af den vredladne fordring om at skrubbe hjem, snarere end til Fredericia, betød Palæstina i romertiden, hvad der jo ikke var så ligetil.

Den radikaliserede nationale ihærdighed finder tryghed i opdeling af mennesker i dem og os. Den sidste kategoris forrang er imidlertid lige så urimelig at hævde som fornægtelsen af andre legitimes ret til at være her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Så sandt, så sandt. Mange oplever det - nogle af os også på egen krop.

I Aftenshowet forleden udtalte en inviteret midaldrende erhvervskvinde, at hun var meget overrasket/chokeret - jeg husker ikke ordlyden præcist - over Kastrupmandens tale. Hun troede ikke, at sådan noget fandtes.

Så er det, jeg mp spørge: Hvilken boble har du opholdt dig i? Hvor henter du dine informationer? Hvorledes kan du - og andre - være så enfoldige?

Lars Koch, Thomas Tanghus, Kim Folke Knudsen, Inge Lehmann, Poul Genefke-Thye, Marianne Jespersen, P.G. Olsen, Elisabeth From, Anne-Marie Esmann, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Svend-Erik Runberg, Rikke Nielsen, Tommy Clausen, erik pedersen, Gitte Loeyche og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

>>> må spørge

Eva Schwanenflügel

Den udvidede ytringsfrihed er steget visse politikere komplet til hovedet.

Der er ingen konsekvenser ved at håne, spotte, latterliggøre, udskælde, fornedre, eller komme med injurier, så længe man selv har plads på piedestalen..

Anderledes forholder det sig, hvis man hænger ud omkring havnebodegaen og bliver filmet i al sin ubehjælpsomme aggression, alt imens man blot udspyer, hvad visse politikere længe har sagt- blot på en mindre sofistikeret facon.

Mærkelige danere.

Thomas Tanghus, Kim Folke Knudsen, erik pedersen, Ib Christensen, Herdis Weins, Inge Lehmann, Ib Gram-Jensen, Marianne Jespersen, Jørgen Mathiasen, Elisabeth From, Carsten Munk, Maj-Britt Kent Hansen og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Jeg kan kun tilslutte mig ovenstående kommentarer. Har man familie og venner der kommer fra Afrika og som Stoklund (udlændingeordfører Socialdemokratiet) ynder at sige - personer fra Stormellemøsten. Ja så ved man alt om den danske racisme. Jeg nævner i flæng. Søgning på Niels Brocks uddannelser. Vi har dårlige erfaringer med muslimer. Skal siges at det er mere end 20 år siden. Men det forekommer stadig. At skulle sende et hav af jobansøgninger. Spørgsmål om man kan føle sig rigtig dansk, når man kalder sig dansker med pas og det hele men ikke er født her. Politiets behandling. Bliver stoppet i firmabil med cykler bagi bilen. Og spurgt har du lov til at køre i den bil og hvem ejer cyklerne. Bliver stoppet i bil og må vente mere end en time for at Politiet skaffer måler til om man har drukket. Købt ny bil og i den var der kørt med spiritus af tidligere ejer. Vedkommende der ejer bilen drikker ikke som i overhovedet ikke.

Ja listen er lang. Man bliver ikke serviceret på restaurant. For at oplyst at man skulle have bestilt bord. Der står intet om påkrævet bordbestilling på hjemmeside. Men det er en meget "fin" restaurant. Vi kom aldrig igen. Lærer man at leve med det. Nej da man bliver da vred. Men omvendt får jeg lidt ondt af de typer der udøver den slags for de har det måske rigtig dårligt med sig selv og deres arbejde.

Jo Eva nogle danere er bestemt mærkelige

Thomas Tanghus, Kim Folke Knudsen, erik pedersen, Ib Christensen, Herdis Weins, Inge Lehmann, Poul Genefke-Thye, Christian Mondrup, David Zennaro, Marianne Jespersen, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

For et land i den størrelse, er der usædvanligt mange brandstiftere i Danmark. Men de er selvfølgelig i de sidste 25 år også blevet stuerene, og nu vælter gæsterne ud af bodegaerne for at forulempe agtværdige borgere og skræmme deres børn fra vid og sans.

Hvis man ikke kan læse litteratur og heller ikke vil lære af historien, er man dømt til at gentage dens fejl. Det var en idé, at sætte Anton Hannibal Olsen på det obligatoriske skolepensum. Han ville ikke gå i skole og kunne ikke læse, og derfor valgte han den forkerte vej.

Kim Folke Knudsen, erik pedersen, Carsten Munk, Poul Genefke-Thye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Poul Genefke-Thye

Anton Hannibal Olsen har desværre mange ligesindede, men han tog som den eneste ved lære af sin fejl og prøvede at rette op på det forsømte1

Kim Folke Knudsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Poul Genefke-Thye

1-tallet skulle have været et !

Poul Genefke-Thye

Der er desværre også mange som Biedermann!

Freddie Vindberg

Og skrub af, hvor i kommer fra - bæster, af politikere.

Ib Christensen

Fængselstraf for, ganske vist med et uheldigt ordvalg, at opfordre til at demonstrer, og intet for at opfordre til dyre sex (noget med en ged).

Ret svært at holde styr på de her "retsprincipper" det siges tingene gøres efter her i landet.

Christian Mondrup

Georg Metz' egen oplevelse svarer til, hvad en anden dansk borger af jødisk familie oplevede i 1819, for godt 200 år siden, komponisten Georg Gerson. Jødeforfølgelser spredte sig fra tyske byer til nordeuropa. Gerson beskrev situationen således "I begyndelsen af september 1819 kom jødeforfølgelsen til København. Under optøjerne var jeg om aftenerne bundet til mit værelse og tænkte på den mulighed, at alle jøder ville blive forvist til Jerusalem og snart måtte tage afsted dertil." (min oversættelse fra forfatterens tyske tekst).

Maj-Britt Kent Hansen, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Den syge fordomsfulde omgangstone

Ingen borger har ret til at bestemme, at en anden borger ikke må opholde sig i det offentlige rum. Det er en fuldstændig forrykt tankegang, hvis alle på Strøget eller i et tog eller på stranden gik hen til at alle dem, som de af en eller anden grund anså som værende afvigende og bad dem om at skrubbe af.

Det her uvæsen kan kun trænges tilbage, hvis vi indser, at demokratiet og civilsamfundet fordrer et minimum af respekt ellers vil nationen befinde sig i en konstant tilstand af frygt og indre borgerkrig.

Der blev længe gjort nar af # De politisk korrekte # og de blev tillagt det motiv at være blinde og uden evne til at se integrationsproblemer i samfundet

men har dem som misbrugte dette # De politisk korrekte # har de spurgt de pågældende personer selv, om de kunne se integrationsproblemer ? og talt med dem om de mulige løsninger ?

har de talt med flygtningene og indvandrerne selv personligt ? og ikke hen over hovedet på flygtningene og indvandrerne ?

Dem som afsendte bandbullen # du er politisk korrekt # var selv når beskyldningerne gik den modsatte vej parate med den højeste grad af # jeg er krænket #. Husker vi Poul Nyrup Rasmussen citat: Stuerene det bliver i aldrig.

Jamen det kan da godt være, at den bemærkning kunne skabe sympati og antipati men helt ærlig. Poul Nyrup Rasmussen forfulgte altså ikke DF og han stillede sig heller ikke op på åben gade og gav sig til at råbe af en tilfældig DF politiker.

Således blev Pia Kjærsgaards attitude # Jeg er krænket # til århundredets overgreb og urimelighed overfor en folkevalgt dansk politiker og selviscenesat var offerrollen nu med DF som den ramte som den forfulgte uskyldige part.

Når jeg ser processen efter denne begivenhed, så er der ligesom lagt i kakkelovnen udi mere og mere nedladende og højrøstede synspunkter om asylansøgere og indvandrer - Inger Støjberg, Pernille Vermund, Rasmus Paludan orkestret lever af at trutte i de islamofobiske trompeter jo højere jo bedre.

På begge sider af debatten forekommer ekstreme synspunkter. Den ene fundamentalist nærer grundlaget for fundamentalisten med det modsatte synspunkt. Tilhængeren af Hizb Ut Tahrir eller sympatisører med IS tilbøjeligheder får ligesom et ekstra kick af, at personer som Rasmus Paludan, der afholder sine bogafbrændinger og af at andre nu mener sig i deres ret til at forsvare Danmarks identitet og nationale selvfølelse ved at overfuse tilfældige mennesker med en lidt for brun eller sort hudfarve.

Dynamikken i denne debat hvad enten det hedder # Opgør med den politisk korrekte # eller # Værdidebat # er at den er centreret om modsætninger og konflikter og om at grave grøfterne dybere og dybere indtil folk er ved at løbe skrigende bort eller gribe til andre våben end de verbale udskejelser.

Tilbage står vi andre ikke bedre oplyst ikke bedre informeret ikke tættere på den dialog om løsningen på problemerne i praksis. Nej vi står trætte tilbage og tænker jeg orker ikke den debat en gang til for 750. gang.

Det massive flertal af danskere er ikke racister eller ideologisk tilhængere af et eller andet racebestemt vanvittigt projekt.

Må det tavse flertal indse og snart tage til orde og sige fri os fra denne destruktive omgangstone, der er med til at ødelægge samfundet og demokratiet.

Tak til Georg Metz for at sætte skrub af debatten i et historisk lys.

VH
KFK

Poul Genefke-Thye, Christian Mondrup, Maj-Britt Kent Hansen, Ib Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar