International kommentar

Kattevideoer kan indtjene millioner, mens seriøse musikere må nøjes med almisser

I stedet for at betale musikere og skribenter et ordentligt honorar har streaming- og platformtjenester som Spotify tilføjet ’donationsknapper’ – og overladt det til fans at fylde de digitale tiggerskåle
Stevie Nicks er blandt de kunstnere, der har skrevet et åbent brev med krav om at regeringer gribe ind mod streamingtjenesternes grasserende underbetalinger

Stevie Nicks er blandt de kunstnere, der har skrevet et åbent brev med krav om at regeringer gribe ind mod streamingtjenesternes grasserende underbetalinger

Evan Agostini/Ritzau Scanpix

Debat
2. juni 2021

For et år siden tilføjede musikstreaming-giganten Spotify en valgmulighed til sin tjeneste: Artist Fundraising Pick skulle gøre det muligt for fans at donere ’onlinedrikkepenge’ til de musikere, de følte havde fortjent det. Initiativet skulle antageligt dæmpe forargelsen over de uanselige småbeløb, der tilfalder de fleste kunstnere, der får spillet deres musik på streamingtjenesterne. Men forargelsen gik dog ikke væk. Den voksede til nye højder i april, da så tunge popstjernenavne som Paul McCartney, Kate Bush og Stevie Nicks skrev et åbent brev til regeringen med krav om at gribe ind mod streamingtjenesternes grasserende underbetalinger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her