Folk

Skal kontrollen af spejderhytternes brøndvand svare til kontrollen af drikkevandet på et hospital?

Det radikale folketingsmedlem Kathrine Olldag er måske ikke kendt i en bredere kreds uden for Christiansborg. Men nu har hun fundet en sag, der forhåbentlig kan ændre det billede, nemlig om kontrollen af spejderhytternes brøndvand skal være på samme niveau som kontrollen af drikkevandet på et hospital
Miljøminister Lea Wermelin har tidligere udtalt sig positivt om spejderne.

Miljøminister Lea Wermelin har tidligere udtalt sig positivt om spejderne.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
9. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Kathrine Olldag

Intet emne er for lille til dette radikale folketingsmedlem. Senest har Kathrine Olldag således efterlyst miljøministerens »holdning« til, at spejderforeninger lokalt pålægges en stor ekstraudgift i forbindelse med kvalitetskontrol af brøndvandet tættest på spejderhytterne.

Tørstige spejdere

Spejdervandet er bestemt ikke noget, man bare kan grine af, fremgår det af et notat fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Hidtil har spejderhytterne kunnet klare sig med kontrol af blandt andet arsen, nitrat, pH, coliforme bakterier, E. coli samt ledningsevne, lugt og udseende af brøndvandet.

Fattige spejdere

Men nu lægger flere kommuner op til, at spejdervandet også skal kontrolleres for organiske mikroforureninger, herunder pesticider. Dermed stiger prisen for kontrollen fra cirka 1.500 kroner til omkring 7.000 kr. For langt de fleste spejderforeninger er det for stor en udgift, mener DUF.

Lea Wermelin

Mens vi venter på miljøministerens svar om spejdervandet, er det godt at vide, at Lea Wermelin tidligere har udtalt sig positivt om spejderne. I en kronikserie om Danmark i år 2050 her i den mindst ringe forudså hun således, at »spejderbevægelsens medlemstal stormede frem«.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her