Læserbrev

Minister: Ordblinde kan nå langt med svære fag, hvis de får den rette støtte

Eigil på 12 år skriver, at han som ordblind gerne vil være fri for krævende fremmedsprog, som han ikke skal bruge alligevel. Undersøgelser viser dog, at ordblinde elever kan blive næsten lige så gode til at skrive og stave som deres kammerater, hvis de får den rette støtte, skriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i dette debatindlæg
Eigil på 12 år skriver, at han som ordblind gerne vil være fri for krævende fremmedsprog, som han ikke skal bruge alligevel. Undersøgelser viser dog, at ordblinde elever kan blive næsten lige så gode til at skrive og stave som deres kammerater, hvis de får den rette støtte, skriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
25. juni 2021

Kære Eigil

I dit læserbrev i avisen fra i fredags skriver du, at et nyt fremmedsprog kan virke svært for en 12-årig ordblind som dig selv. Det forstår jeg godt. Ordblinde elever har svært ved at lære at læse og stave, men med den rette hjælp kan ordblinde nå langt – også med fag, der er vanskelige. Undersøgelser viser, at de fleste ordblinde elever kan blive næsten lige så gode til at læse og stave som deres kammerater, hvis de fra starten af deres skolegang får den rette undervisning og støtte. Derfor tror jeg også på, at ordblinde elever kan klare alle fag i skolen – men man skal selvfølgelig have den nødvendige støtte og vejledning. Derfor er regeringen også kommet med flere initiativer, som blandt andet har haft til hensigt at opdage ordblindhed tidligt og give større mulighed for at komme på ordblindeefterskoler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her