SERIEFOLK

Partihopperen Jens Rohde er en flittig mand

Som nyomvendt kristendemokrat er partihopperen Jens Rohde ene mand om at præsentere sit parti på Christiansborg. Men liste K får sørme noget for pengene, for Rohde er en flittig mand med mange spørgsmål og en vis slagfærdighed
Jens Rohde er også kendt som en politiker, der ofte har en slagfærdig replik klar til affyring. Da Thorning-Schmidt kaldte ham et løsgående missil, svarede han »med et glimt i øjet« i Jyllands-Posten, »at hun endnu har til gode at se mit missil, så jeg tager det roligt.«

Jens Rohde er også kendt som en politiker, der ofte har en slagfærdig replik klar til affyring. Da Thorning-Schmidt kaldte ham et løsgående missil, svarede han »med et glimt i øjet« i Jyllands-Posten, »at hun endnu har til gode at se mit missil, så jeg tager det roligt.«

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
23. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Missil-Jens

Folketingets »løsgående missil«, som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt i 2006 kaldte den nu 51-årige Jens Rohde, er også en løsgående partihopper. Først valgt for Venstre, så skiftede han til De Radikale og siden den 27. april til Kristendemokraterne.

 

Flittig-Jens

Han er også en flittig mand. Siden seneste partihop har Rohde ud over at være politisk ordfører også haft sæde i ti folketingsudvalg. 54 gange har han holdt ordførertaler for sit nye parti og derudover stillet ni § 20-spørgsmål, 18 udvalgsspørgsmål og to samrådsspørgsmål.

 

Slagfærdig-Jens

Jens Rohde er også kendt som en politiker, der ofte har en slagfærdig replik klar til affyring. Da Thorning-Schmidt kaldte ham et løsgående missil, svarede han »med et glimt i øjet« i Jyllands-Posten, »at hun endnu har til gode at se mit missil, så jeg tager det roligt.«

 

Græsplæne-Jens

Senest har Jens Rohde foreslået et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på græsarealet ved bane 22 i Københavns Lufthavn, så »et udrejsecenter placeres der, hvor folk typisk skal udrejse fra«. Men nej, lyder svaret fra Mattias Tesfaye, det er for tæt på en større by.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her