SERIEFOLK

Præsident får fjernet Twitter-opslag – og lukker derefter for Twitter i sit land

Nigerias præsident roses af ekspræsident Trump for at gøre, hvad han ikke selv havde magt til: At lukke for en social medietjeneste, der hindrer farlig hadtale fra statsoverhoveder
Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, har på Twitter truet med at bruge ’et sprog’ fra Biafrakrigen, ’der vil blive forstået’, hvis mindretallet ’ikke opfører sig ordentligt’. Dét tweet tog Twitter ned – nu har Buhari lukket for Twitter i hele Nigeria.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, har på Twitter truet med at bruge ’et sprog’ fra Biafrakrigen, ’der vil blive forstået’, hvis mindretallet ’ikke opfører sig ordentligt’. Dét tweet tog Twitter ned – nu har Buhari lukket for Twitter i hele Nigeria.

Ludovic Marin / Ritzau Scanpix

Debat
10. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Pernille Vermund

I 2019 sagde NB-lederen: »Indvandrere, der bliver kaldt ’perkere’, skal lære at sige pyt.« I 2021 følger hun ikke selv sit udmærkede råd, men udtaler: »Det var grænseoverskridende og intimiderende, da en poder kaldte mig ’ond’.«

Annalena Baerbock

Mere modvind for de tyske grønnes kanslerkandidat: Først glemte hun at angive biindtægter rettidigt. Nu viser det sig også, at hun har måttet rette fejlagtige oplysninger på sit officielle CV. ’Det er noget møg’, erkender hun.

Muhammadu Buhari

Nigerias præsident har på Twitter truet med at bruge ’et sprog’ fra Biafrakrigen, ’der vil blive forstået’, hvis mindretallet ’ikke opfører sig ordentligt’. Dét tweet tog Twitter ned – nu har Buhari lukket for Twitter i hele Nigeria.

Benny Engelbrecht

I dag er transportministeren og udenrigsminister Jeppe Kofod i samråd omkring Danmarks nye leverandør af eltog, franske Alstom, der har fået kritik for at vedligeholde letbaner til ulovlige israelske bosættelser.

 

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her