Folk

Ud i rummet med de rige

Nysgerrighed kan antage mange former. I Midtjylland har en amatørarkæolog med en metaldetektor fundet en kæmpemæssig møntskat fra 1300-tallet. I USA planlægger Jeff Bezos en 11 minutter lang rumrejse
Amazon-direktør Jezz Bezos i sit rumfartøj Blue Origin, der skal på rumrejse den 20. juli.

Amazon-direktør Jezz Bezos i sit rumfartøj Blue Origin, der skal på rumrejse den 20. juli.

Isaiah Downing

Debat
14. juni 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Opdagelsesrejsende

Europæiske opdagelsesrejsende har hidtil fået æren for at opdage Antarktis i 1820, men new zealandske forskere mener nu, at kontinentet allerede blev opdaget omkring år 700 af maorier. Det baserer forskerne på studier af de berejste maoriers gamle myter.

Amatørarkæologer

I al hemmelighed har amatørarkæologer og professionelle siden januar gravet 6.673 mønter fra 1300-tallet op af en midtjysk mark. Det var amatørarkæologen Sidse Stephensen, der opdagede de første mønter fra skatten, som er den største danske møntskat fundet med metaldetektor.

Rumturister

For lige omkring 171 millioner kroner har en anonym rumturist købt sig en plads i Amazon-direktør Jezz Bezos’ rumfartøj Blue Origin. Sammen med Jeff Bezos, der er verdens rigeste mand, og hans bror skal vedkommende nu på en bare 11 minutter lang tur ud i rummet den 20. juli.

Lotterivinder

En 22-årig flyingeniør ved navn Abbigail Bugenske har som den første vundet en million dollar, fordi hun lod sig vaccinere mod corona. Den amerikanske delstat Ohio, hvor hun bor, har indbygget en lodtrækning i sit vaccinationsprogram for at gøre det populært at blive vaccineret.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Er det ikke fantastisk, at mennesker som har formået at rage formuer til sig på bekostning af andre menneskers arbejde og naturens ressourcer,
kan gøre lige som det passer dem,
på bekostning af andre menneskers arbejde og jordklodens ressourcer?

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, David Zennaro og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar