Klumme

Socialdemokratiet prædiker danske værdier, mens de vender ryggen til unge kvinders råb om hjælp

Statsministeren havde været i teatret og haft en fantastisk aften. Hun nævnte ikke med ét ord Berlingskes artikel, der afslører, at Socialdemokratiets top sidste år formåede at ydmyge en praktikant, der valgte at henvende sig til sekretariatschefen, efter hun kun havde været i partiet i sølle 12 timer, skriver organisationsleder og foredragsholder Khaterah Parwani i dette debatindlæg
Med en fortid, hvor Socialdemokratiet var mit foretrukne parti, kigger jeg i dag på et uigenkendeligt parti. Et parti, der er ledet af mennesker, der er så diskvalificerede, at de retraumatiserer de unge kvinder, de i første omgang ikke evnede at beskytte, skriver organisationsleder og foredragsholder Khaterah Parwani i dette debatindlæg.

Med en fortid, hvor Socialdemokratiet var mit foretrukne parti, kigger jeg i dag på et uigenkendeligt parti. Et parti, der er ledet af mennesker, der er så diskvalificerede, at de retraumatiserer de unge kvinder, de i første omgang ikke evnede at beskytte, skriver organisationsleder og foredragsholder Khaterah Parwani i dette debatindlæg.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
10. juni 2021

Søndag morgen landede Berlingske med en ny bombe om seksuelle overgreb i Socialdemokratiet. Igen begået mod meget unge kvinder, nogle endda teenagepiger helt ned til 15 år. Alle oplevelser falder under straffelovens bestemmelser. Ja, vi er endnu en gang helt ovre i den alvorlige afdeling.

Imens har internettet igen og igen efterlyst landets statsminister, der til sidst endelig gav lyd fra sig. Hun havde nemlig været i teatret og haft en fantastisk aften. Ikke ét ord om Berlingskes artikel, der afslører, at Socialdemokratiets top allerede sidste år formåede at ydmyge en praktikant, der valgte at henvende sig til sekretariatschefen Lisa Schmidt, efter hun kun havde været i partiet i sølle 12 timer og udsat for overgreb af en af deres ansatte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Også jeg har en fortid i Socialdemokratiet. - En rigtig lang og meget aktiv fortid, der begyndte, da jeg var 15 år, og som førte mig til partiforeningens udsendte delegerede til rigtigt mange og interessant landsmøder gennem mange år.

Min vej ind i partiet gik gennem en af arbejderkooperations mange virksomhedere. Og det var et parti med en lyslevende men ualmindelig barsk historie om endeløse klassekampe for de små i samfundet, som jeg virkelig beundrede, og gerne ville virke for.

Jeg forblev aktiv socialdemokrat som officer i søværnet, da jeg læste økonomi i fritiden og for egen regning, og da jeg kom ind i erhvervslivet som alt-mulig-mand indenfor økonomi og administration i store internationale giganter. Og det var faktisk ikke ganske let, for det var ikke netop den slags partier, der spillede hovedrollen på direktionsgangene.

Men jeg forlod partiet, dengang jeg indså, at "vindene skiftede retning" til noget, jeg i hvert fald ikke ville medvirke til. Det var noget, der stod for det stik modsatte af mine holdninger. Og vi var mange, der skuffede forlod partiet dengang, og forblev partiløse.

Og dette var dog endnu kun en ganske svag begyndelse på en ganske ubehagelig udvikling i partiet, der især har accelereret i de sidste 2 år.

- Alle de store gamle kæmper med egen barske erfaring fra arbejder- og klassekampene er væk. Og de få udvalgte, som den socialdemokratiske arbejderbevægelse lod uddanne for bevægelsens penge, så de var rustet til jobbet for bevægelsen i folketinget, findes heller ikke mere.

Tilbage i det fine gamle arbejder- og klasseparti er nu kun nogle historieløse egoistiske lykkeriddere, der udelukkende har politik som en lukrativ karriere, hvorefter de kan se frem til mange gode år som velbetalte pensionister på samfundets regning.

Og den politik disse egentlig amatørpolitikere fører, viser tydeligt deres mangelende viden og især interesse for samfundets svageste grupper. Desuden mangler de totalt evne til at sætte sig ind i, hvordan den politik de udøver, fungerer. Og lader de sig endelig rådgive, lytter de udelukkende til dem, med har sammen meninger og holdninger, så de kan anvende dette som en bekræftelse af deres politik.

Jeg ved ikke, hvordan det bliver efter det nye såkaldte socialdemokrati, men efterhånden mener jeg ikke, det kan blive værre. Men måske er der, ligesom i Sverige, en fremtid for almindelige mennesker i en aktiv politik mellem et socialistisk- og et ærkeliberalt parti.

Jeg håber i hvert fald, at den nuværende regering må falde. Og gerne så hurtigt som muligt.

Flemming Berger, Klaus Schwab, Jeppe Bundgaard, Per Klüver, Olav Bo Hessellund, Svend-Erik Runberg, Inge Lehmann, Arne Albatros Olsen, Morten Nielsen, Bjarne Andersen, Søren Fosberg, erik pedersen, Nicolaj Ottsen, Hans Larsen, John Damm Sørensen, Malene Hald, Susanne Kaspersen, Niels G Madsen, Niki Dan Berthelsen, jan sørensen, Ruth Sørensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

En fremtid... mellem et socialistisk og et ærkeliberalt parti?
Joda. De Radikale herhjemme. Det kniber mere hinsidan. Centerpartiet er langt mere liberale end de Radikale. Ellers prøv Miljöpartiet. De er også liberale, men ikke så meget, at det gør noget.
Men egentlig spiller de opdelinger vel ingen stor rolle? Alle svenske partier er jo befolket af Gode Mennesker. Undtagen Sverigesdemokraterne.

Niels G Madsen

Jeg har svært ved længere at blive overrasket over Socialdemokratiets beskidte vasketøj.

Partiet er over de sidste få år sprunget ud som et reelt ny-fascistisk parti, og jeg har ingen illusioner om at den slags ledere skulle have meget mere respekt for deres egne tjenende ånder i partikoncernen end de har for andre befolkningsgrupper, så som folk med ikke-vestlige aner.

Borgere og medarbejdere er kun et middel til vindinger for partitoppen, det være sig personlig magt og.prestige, eller personlig forlystelse.

Klaus Schwab, erik pedersen, Svend-Erik Runberg, Inge Lehmann, Arne Albatros Olsen, Bjarne Andersen, Søren Fosberg, Rikke Nielsen, Hans Larsen, Hanne Utoft, John Damm Sørensen, Gert Romme og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Alvin Jensen

Ja, jeg er bare glad for at jeg aldrig har stemt sd. Og så kan jeg se at flere har fået begrebet "liberal" galt i halsen. Det har intet med økonomisk politik af gøre men KUN værdipolitik og derfor kan man sige at el og la begge er liberale - bare for forskellige dele af samfundet.

John Damm Sørensen

Hvad kan man ellers forvente af et pari, som stadig holder hånden over en krænker, der oven i købet er vores officielle repræsentant i forhold til andre stater?
Ja, jeg hentyder naturligvis til udenrigsminister Jeppe Kofod, hvis nogen skulle være i tvivl.

Jeppe Bundgaard, Alvin Jensen, Steen Obel, Ruth Sørensen, kjeld hougaard, Rikke Nielsen, Kim Houmøller og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Vejen til toppen af magten i (også) dansk politik er lang og trang - og der skal udvises en særlig kynisme, hvilket mange toppolitikere gennem tiden har bevidnet. Og magt korrumpere typisk; den udraderer almindelig etik, fremmedgør den magthavende for sociale hensyn og danner forråelse.

Derfor er det ikke underligt, overhovedet, at der i vor kapitalistiske samfundssystem, hvor magthierarkier råder, kan findes utallige eksempler på at mennesker lider stor skade, mens de stræber efter at vinde magt - og at de gør stor skade på hinanden, hvilket bidrager til en forråelsesspiral, som kun kan bremses via forandring af de basale strukturer og dén kultur, som faciliterer problemerne.

Flemming Berger, Jeppe Bundgaard, Per Klüver, erik pedersen, Alvin Jensen, Steen Obel, Arne Albatros Olsen, Estermarie Mandelquist, jens christian jacobsen, Peter Knap, Gert Romme, Birthe Drews og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

den udvikling vi ser i SD, den ER et billede af Dansk kultur som den har udviklets

erik pedersen, Inge Lehmann, Arne Albatros Olsen, Jan August og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Ville nogle flere fra S-baglandet dog blot få gnedet teflonbelægningen bort fra øjnene og se hvad det er for et parti de NU er en del af - et andet end det de i sin tid meldte sig ind i.

Udefra er det jo umuligt at trænge igennem S-toppens forskansning, men et massivt pres indefra ville måske nå til vejrs?
Medlemsflugt? Vælgerflugt? Det sidste får vi se til november om det sker...
Hvis ikke? Det sortner for mine øjne...

erik pedersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Steen Obel og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

"Ville nogle flere fra S-baglandet dog blot få gnedet teflonbelægningen bort fra øjnene og se hvad det er for et parti de NU er en del af - et andet end det de i sin tid meldte sig ind i."

-Nemlig NU!
Jeg kan forstå man kan være medlem af et parti "for old times sake". Men den går ikke mere. Poul Nyrup, m.fl.: hvis.I stadig er medlemmer af Socialdemokratiet ved næste valg, så vil det blive en del af jeres eftermægle. -I kan stadig nå at vise hvilken side af historien i hører til på. I vil aldrig kunne tage ordet retsstat og menneskerettigheder i jeres mund igen, hvis i ikke viser kulørte nu.

Meld jer ud i dag!

erik pedersen, Alvin Jensen, Svend-Erik Runberg og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Det er lidt svært at gennemskue det her. Det synes jeg hverken skribenten eller kommentarerne gør godt nok. Jeg kan heller ikke.
Men der mangler nogle faktorer:
Vi er flere psykopater og narcissister . Er disse ambitiøse f.eks. i et parti, kommer der ofre.
Flere unge kvinder ser og agerer i dag mere modne ud, end de reelt er. Og de har på et tidspunkt for manges vedkommende set meget sexfikserede musikvideoer og realityshows.

Flere unge og yngre kvinder og mænd indtager stoffer der gør dem mere indladende og attraktive end de ellers er. Og ser andre på samme måde. (Har som 65årig flere gange oplevet det med kvinder medio 25 - dog uden "resultat".)

Krænkelsestærsklen betyder, at meget mere nu kan betegnes krænkende. Men krænkende er jo ikke objektivt og kræver derfor at "krænkeren" skal kende den "krænkedes" grænser i forvejen.

Unge kvinder har i mange år haft trang til at give sig hen til idoler. Rockstjerner i 70'erne oplever stadig teenagere byde sig til. Og pigerne kan være særdeles attraktive.

Kvinder har alle dage. hvis de var attraktive, benyttet kroppen til at opnå goder/karriere.

Flere unge kvinder end før er i dag aktive lesbiske og kan være helt uden for skiven ved en mands tilnærmelser.

Og så videre. Men alt dette ændrer intet ved, at en ledelse - også i et parti, også i Socialdemokratiet - skal tage en henvendelse fra en "krænket" alvorligt. Og er der helt sikkert en person, der ydmyger andre, må de andre komme før partiet.

Svend-Erik Runberg

Anbefaling:
Indlæg i Politiken, Søndag 6. juni. - Mie Wedsgaard Storm.

"Hvor skal en gammel socialdemokrat gå hen, når partiet ikke længere er stuerent?"

Inge Lehmann, Per Klüver, John Damm Sørensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

"Unge kvinder har i mange år haft trang til at give sig hen til idoler. Rockstjerner i 70’erne oplever stadig teenagere byde sig til. Og pigerne kan være særdeles attraktive. "
Ja, den problematik blev jo i den grad tydeliggjort i filmen "Bird on a wire" om Leonard Cohen, hvor man nemt kunne opfatte ham som et stakkels offer for skrubliderlige kvinder.

Men det er jo ikke det, sagerne i S drejer sig om. I hvert fald ikke dem jeg har set beskrevet, her er der jo tale om mænd, der på nærmeste ser det som sin grundlovssikrede ret at befamle unge kvinder og det er værre. Disse mænd har oven i købet udnyttet deres overordnede stillinger i forhold til de krænkede.

Inge Lehmann, Rikke Nielsen og Jan August anbefalede denne kommentar