SERIEFOLK

Belarus er klar til at sende migrantstrømme mod EU

Litauen siger, at hundredvis af mellemøstlige migranter er strømmet ind over grænsen fra Belarus og beskylder landets diktator for at organisere trafikken
Grænsevagter fra Litauen tilbageholder migranter, der ulovligt krydser grænsen mellem Belarus og Litauen.

Grænsevagter fra Litauen tilbageholder migranter, der ulovligt krydser grænsen mellem Belarus og Litauen.

Janis Laizans/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
8. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Whistleblowere

Skal man angive kolleger til ens arbejdsgiver, hvis de ytrer sig racistisk på nettet? Berlingske beretter om en sådan sag i Udenrigsministeriet. Hvad whistlebloweren ikke vidste var, at den angivne af UM fik at vide, hvem der angav ham.

Aleksandr Lukasjenko

EU’s sanktionsskærpelser strammer til. Men Belarus’ diktator har tilsyneladende en hævnplan: at oversvømme EU’s grænser med mellemøstlige migranter. Hundredvis er i det seneste døgn ankommet i Litauen, skriver Deutsche Welle.

Vladimir Putin

Og mens Belarus åbner grænser for migranttransit i sine ledige fra EU bandlyste Belavia-fly, vil Rusland nu lukke den sidste grænseovergang til Idlib, der sikrer nødhjælp til tre millioner syriske civile, som er flygtet fra Assad.

Bashar al-Assad

Ifølge FN behøver 75 procent af Idlib-provinsen nødhjælpen for at overleve. Putin vil i stedet have den distribueret via Damaskus, idet han ser Assad som den rette til at vurdere, hvem der har brug for mad og medicin.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her