SERIEFOLK

Ben & Jerry’s symbolske »terrorisme« er en ret, der bedst nydes iskold

Ben & Jerry’s beslutning om ikke at sælge is i de ulovlige bosættelser får Israels præsident til at sætte en helt ny standard for, hvor tyndt begrebet »terrorisme« kan smøres ud. Her er dagens FOLK
Bøtter af is i Ben & Jerrys fabrik i Beer Tuvia, Israel.

Bøtter af is i Ben & Jerrys fabrik i Beer Tuvia, Israel.

Ronen Zvulun

Debat
24. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Ben & Jerry’s I

Amerikanske Ben & Jerry’s, der brød igennem med ideen om at putte små stykker halvbagt småkagedej i flødeis og nu tager 65 kroner for en halv liter, er i denne uge blevet omdrejningspunkt for en politisk, nærmest diplomatisk, strid. De vil nemlig ikke længere sælge is i de israelske bosættelser.

Ben & Jerry’s II

Straks var pressemeddelelsen landet, før republikanske politikere krævede isen forbudt i flere amerikanske stater. Den israelske præsident fulgte op ved at betegne Ben & Jerry’s beslutning som »en ny form for terrorisme«, mens premierminister Bennett talte om »antisemitisk is«.

Abekrig I

Forskere har kortlagt en anden overraskende konflikt, der udspillede sig i en nationalpark i Gabon, hvor Chenge, Pandi og Gump og 24 andre chimpanser gik til angreb på en lille gruppe gorillaer bestående af en han, to hunner og to unger, som ellers bare passede sig selv i en trætop.

Abekrig II

Særligt Pandi er berygtet som en aggressiv abe, og sammenstødet endte med en død gorillaunge. Normalt lever menneskeaberne fredeligt sammen, og det er første gang, der er observeret den slags »krigslignende« optrin. Det kan skyldes skærpet konkurrence om mad i området.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Hvordan kan der være tale om terror og ikke det modsatte? Tænk hvis Ben @ Jerry besluttede at sælge is uden sukker og fedt, så kunne du tale om en krig at vinde - nemlig den mod overvægt. Men der er nok ingen penge i det.

erik pedersen

Jeg synes det er et prisværdigt initiativ . De, og alle andre, burde boycotte hele Israel
Vejen mod et frit og demokratisk Palæstina

Mvh Hanne Pedersen