SERIEFOLK

Bornholm ligger tættere på Polen end på København. Måske også når det gælder pressefrihed

I Bornholms Regionskommune har man tilsyneladende ladet sig inspirere af sine sydlige naboers erfaringer med håndtering af medierne
Den socialdemokratiske borgmester (tv.) får massiv kritik for at ville forbyde mediers adgang til offentlige institutioner op til kommunalvalget. Her ses han flankeret af Mette Frederiksen og den russiske ambassadør til 75-året for Bornholms befrielse tilbage i april 2021.

Den socialdemokratiske borgmester (tv.) får massiv kritik for at ville forbyde mediers adgang til offentlige institutioner op til kommunalvalget. Her ses han flankeret af Mette Frederiksen og den russiske ambassadør til 75-året for Bornholms befrielse tilbage i april 2021.

Pelle Rink

Debat
12. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Bornholmerbureaukrater

Rønne ligger tættere på Polen end på København. Og på rådhuset har man tilsyneladende ladet sig inspirere af sine sydlige naboers erfaringer udi pressehåndtering. I tre måneder op til kommunalvalget vil kommunen forbyde medierne adgang til offentlige institutioner.

Bornholmerborgmester

Fredag måtte øens socialdemokratiske borgmester afbryde sin ferie for at svare på den massive kritik af den såkaldte »spærretid«. »Det stryger vi«, sagde Thomas Thors på et pressemøde. Dog kun »det odiøse ord ’spærretid’«. Ikke selve spærretiden.

Kommunikationsfolk

Lidt er der dog blødt op. Hvor det før lød, at kun kommunaldirektøren måtte udtale sig »på kommunens vegne«, får de ansatte nu selv lov at vælge, om det er »direktionen, en centerchef eller kommunens kommunikationskonsulent«, de videresender mediernes henvendelser til.

Fagforeningsfolk

Angiveligt handler spærretiden om at beskytte de offentligt ansatte, så de ikke »bliver en del af politikernes valgkamp«. Men FOA’s lokalformand opfatter det ikke som nogen håndsrækning. For som hun siger til DR: »Spærretid kan også opfattes som en mundkurv.«

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Hvis medierne havde en høj grad af troværdighed, og f.eks. gengav myndighedernes begrundelse for den udskældte "spærretid" ville meget/troværdigheden være bedre.

Mediernes trang til vinkling for at skabe opmærksomhed om deres skriverier er efter min opfattelse et reelt problem sammen med politikeres trang til selektiv fortælling/sagsbehandling.

Ruth Sørensen og Ole Kresten Finnemann Juhl anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Hvad kan man vente af Socialdemokraterne, de er jo mer blå end de Blå...partier.