Folk

Brændte straffespark kaster lange skygger

Dødstrusler, racistisk forhånelse og lammende traumer er mulige bivirkninger ved ikke at kunne finde netmaskerne i et afgørende spark i en afgørende kamp
Efter det afgørende brændte straffespark i EM-finalen søndag er den bare 19-årige Bukayo Saka blevet lagt for had på de sociale medier.

Efter det afgørende brændte straffespark i EM-finalen søndag er den bare 19-årige Bukayo Saka blevet lagt for had på de sociale medier.

Laurence Griffiths/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
13. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Bukayo Saka

Den 19-årige straffesparkskytte, der brændte, så England ikke vandt EM, lægges for had på de (a)sociale medier: Over 1.000 racistiske twitteropslag har måttet fjernes. Over 150.000 har dog udtrykt sympati på hans instagramprofil.

Owen Jones

Blandt de opbakkende er The Guardian-klummisten her: ’Det engelske landshold er helte, for satan! I en tid med rædsomme traumer inspirerede og bevægede de os med deres kærlighed, dedikation og menneskelighed. Beskyt Saka,’ twitter han.

Gareth Southgate

Englands fodboldlandstræner kan få forlænget sin kontrakt, hvis han vil. Men tøver. Måske så han hen til en straffesparkkonkurrencesejr som katarsis for sit eget brændte straffespark i EM96 og frygter for tredobbelt traume til VM i 2022.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her