Læserbrev

EM har lært os én ting: At alle landsholdskampe bør vises på public service-kanaler

Tag rettighederne til landskampene mellem slutrunder fra de private kanaler. For tænk, hvis de kampe kan give os bare en tiendedel af den glæde og sammenhold, vi fik under EM. Det bør ikke være forbeholdt de relativt få danskere, der har adgang til Kanal 5, skriver Tobias Bloch Schousboe i dette debatindlæg
Tag rettighederne til landskampene mellem slutrunder fra de private kanaler. For tænk, hvis de kampe kan give os bare en tiendedel af den glæde og sammenhold, vi fik under EM. Det bør ikke være forbeholdt de relativt få danskere, der har adgang til Kanal 5, skriver Tobias Bloch Schousboe i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
16. juli 2021

I sidste uge måtte det danske herrelandshold i fodbold forlade EM. Efter et surt nederlag til England var vi danskere landet over naturligt nok skuffede, men i lige så høj grad stolte over de både talrige og store præstationer, som Simon Kjær, Kasper Schmeichel og alle de andre leverede. Gennem de sidste uger kom vi på fornavn med først Christian (Eriksen) og senere ’Magiske Mikkel’ (Damsgaard), og vi diskuterede håbefuldt, om det mon skulle være i år, at et landshold – fuld af kvalitet og med en dygtig træner – ville gentage succesen fra 1992 og snuppe trofæet.

Helt så langt nåede de danske landsholdsspillere som bekendt ikke, men deres popularitet og opnåede opmærksomhed – synliggjort for alle gennem de mange billeder fra storskærmsarrangementer og ølkast – har været bemærkelsesværdig. Landsholdet har været et samlingspunkt, som i samspil med sommerens kommen fik en befriende virkning i den forhåbentlig sidste del af en udmagrende pandemi.

Alle har kunnet se, hvilken glæde hvert eneste mål har givet os. Derfor er det også utrolig ærgerligt, at mange, heriblandt undertegnede, vil være henvist til live scores og skrivende medier for at kunne følge med i herrelandsholdsfodbolden efter EM. I modsætning til under slutrunden og de øvrige slutrunder vises kampene i perioderne mellem dem nemlig ikke af public service-medier, som størstedelen af den danske befolkning har adgang til. Og udsigterne til, at dette skulle ændre sig, er lange.

Nødvendigheden af, at landsholdets kampe skal være tilgængelige, har aldrig stået mere klart. Slutrunder er selvfølgelig altid noget helt særligt, men tænk sig alligevel, hvis landsholdets præstationer i eksempelvis kvalifikations- og venskabskampe kunne give os bare en tiendedel af den glæde og det sammenhold, vi har oplevet under EM i år. De to ting bør ikke være forbeholdt de relativt få danskere, der har adgang til Kanal 5 og Eurosport. De bør være forbeholdt alle danskere. Derfor bør alle landsholdskampe vises på public service-medier.

Tobias Bloch Schousboe, gymnasieelev

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Viggo Okholm

Godt indlæg, noget forbandet svineri, men desværre har pengegriskheden også sin gang i DBU og systemet. Når det så er sagt, så ødelagde DR nok også lidt ved at bruge så mange timer ned før og efter og så at sende så mange kampe.

Jørgen Munksgaard

Du har ret Viggo Okholm. "Forskræp" og "efterskræp" er efterhånden nået et utåleligt niveau. Man kan roligt skære ned på ekspert kommentarer og analyser. De får alligevel sjældent ret i deres forudsigelser. Sagen er at fodbold er et uforudsigeligt spil, og tilfældighedernes rolle skal man ikke undervurdere, og det er vel netop en del af charmen ved spillet. Det burde kun være de landsdækkende kanaler, der sendte de store kampe. Jeg ved ikke, hvor mange der ser 3+, men jeg tror at seertallene er overskuelige.

Maj-Britt Kent Hansen

Først tilfreds, når der sendes fodbold på samtlige kanaler i alle døgnets 24 timer!

Ja, hvorfor overhovedet levne tid og plads til andet, når dette andet er så indlysende tosset og overflødigt.

Kun fodbold. Nu og for altid!

Ete Forchhammer

Hvis det kun er elite-/penge-fodbold der bør vises ubegrænset, bør omkostningerne ved disse kampe vel også vises i samme omfang: hvor mange penge, og hvorfra kommer de? har det kostet at denne/disse kamp(e) har kunnet spilles? Og for nogle fodboldbaners vedkommende: Hvor mange har arbejdet som slaver, og hvor mange har mistet livet for at skabe rammen om de "seværdige" kampe?