Folk

Endnu et offer i minksagen

Sølvmåger plejer at spise resterne af minkenes mad, og især ved Limfjorden, hvor mange minkfarme lå, er der i år et markant fald i æg og unger
Sølvmåger i Hanstholm. Arkivfoto.

Sølvmåger i Hanstholm. Arkivfoto.

Sille Veilmark

Debat
3. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Passagerer

Tidlig lørdag morgen sejler Oslobåden gennem Oslofjorden i retning mod den norske hovedstad for første gang i et halvt år. På grund af coronarestriktioner har skibene Pearl Seaways og Crown Seaways ligget stille siden den 8. januar.

Passagerer II

Det kan ses som en lille nyhed, men symbolværdien er stor. Man kan komme både hurtigere og billigere til Oslo med fly – alligevel vælger mange den hyggelige og festlige sejltur. Når Oslobåden sejler, har vi et samfund, hvor der igen er plads til hyggetransport.

Vasile Zanescu

I 2013 kom rumæneren Vasile Zanescu til Danmark for at arbejde for den fynske landbrugsvirksomhed Vg-Agro for 78 kroner i timen. Underbetalingen endte med ikke at kunne betale sig, for efter en faglig sag får Zanescu 100.000 kroner i erstatning, skriver Fagbladet 3F.

Ornitologer

Lukningen af minkfarmene ser ud til at have endnu et offer, nemlig sølvmågen. Sølvmåger plejer at spise resterne af minkenes mad, og især ved Limfjorden, hvor mange minkfarme lå, er der i år et markant fald i æg og unger, beretter Dansk Ornitologisk Forening.

 

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Sølvmågerne må fluks kompenseres.

19 milliarder sild bør være passende.

P.G. Olsen, erik pedersen, Dorte Sørensen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

I P1 blev det fortalt, at minkene på mange minkfarme fik mad/fiskemos der var lagt oven på buerne og så dryppede ned så minkene kunne spise det. Men Sølvmågerne havde fundet ud af at de kunne spise fiskemosen fra buerne.