Folk

En femtedel af voksne amerikanere tror, at vaccinen er fuld af mikrochips

Er coronavaccinen i virkeligheden et diabolsk plot udtænkt af en fordækt global elite, som konspirerer om at fylde os alle sammen med mikrochips? Det tror 20 procent af voksne amerikanere
I en ny YouGov-undersøgelse svarer 20 procent af voksne amerikanere ’ja’ til, at regeringen bruger vaccinen til at »mikrochippe befolkningen«. 14 procent er ikke sikre.

I en ny YouGov-undersøgelse svarer 20 procent af voksne amerikanere ’ja’ til, at regeringen bruger vaccinen til at »mikrochippe befolkningen«. 14 procent er ikke sikre.

Chip Somodevilla

Debat
20. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Vaccineskeptikere

Det amerikanske vaccineprogram har tabt tempo ikke mindst på grund af en udbredt vaccineskepsis. I en ny YouGov-undersøgelse svarer 20 procent af voksne amerikanere ’ja’ til, at regeringen bruger vaccinen til at »mikrochippe befolkningen«. 14 procent er ikke sikre.

Vaccineskeptikere

Mere overraskende svarer ni procent af de fuldt færdigvaccinerede også ’ja’ til, at vaccinen i virkeligheden er et komplot om mikrochips. Derudover mener hele 40 procent, at pandemien er blevet overdrevet af »politiske årsager«, og 18 procent mener, at vaccinen er forbundet med autisme.

USA-skeptikere

Mod øst mener 90 procent af de yngre kinesere, at landet »ikke bør se op til Vesten længere«. Hele 42 procent ser ligefrem ned på Vesten. For fem år siden gjaldt det kun 18 procent. Cirka halvdelen mener dog stadig, at Kina kan lære af Vesten, når det kommer til »film- og tv-produktion«.

Danmark-skeptikere

Når udlandske medier skriver om dansk politik, følger det enten en fortælling om utopisk velfærdssocialisme eller undertrykkelse af udlændinge. Britiske Times er gået med mulighed to. »Efter sweatre og hygge kan hyggeracisme blive Danmarks næste store eksportvare«.

 

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Bare sig, at vaccinen er fuld af kartoffelchips.

Så skal de nok tage den med det samme ;-)

Det lyder latterligt. På den anden side ved vi jo, at regeringen bruger corona til at "mikrochippe" befolkningen: Alle der bliver tastet positiv indsættes automatisk i et DNA register. At der er 14 % som ikke er sikre, viser bare at de er uoplyste om dette. Eller er rygterne måske falske?

Politik har konsekvenser. Når politikerne ikke vil tale med os om at fjerne fattigdommen, hvordan regner de egentligt med at samarbejdet fremover vil gå? Når de konstant øger overvågningen, tror politikerne så ikke at vi bliver mere og mere paranoide? Når de øger uligheden over fyrre år, og fattigdommen over tyve år, regner politikerne så med at vi får det bedre og kan bidrage mere - eller mindre?

Jeg er stået af for lang tid siden. Det som foregår generelt, vil jeg simpelt hen ikke finde mig i. Jeg er en fri borger og kræver en fri tilværelse uden overvågning. Nu ved I det! Jeg tillader ikke staten at gemme mine e-mails, tracke hvor end jeg bevæger mig, eller registrere hvilke hjemmesider jeg besøger. Det må høre op omgående. Jeg tillader heller ikke at I indsamler energidata hvorved I ved om jeg er hjemme eller ej, det rager ikke jer.

Jeg giver ikke tilladelse til at det offentlige, firmaer eller andre indsamler data om mine private forhold. Jeg tillader ikke hverken Google, Facebook eller Twitter at stjæle og lagre nogle data om mig overhovedet. Og jeg gider ikke at gentage det tusinde gange allevegne på internettet hvor jeg kommer - bare fordi I lige skal forsøge alligevel.

Vi ved i forvejen at de store tech-firmaer benytter Corona-krisen til at anbefale og gennemføre yderligere dataindsamling. Det handler om indtægter for over 1000 milliarder som de ikke kan holde fingrene fra. Problemet er bare at det handler om private data.

Lad os udvide en samtykkeerklæring så den gælder for tyveri på alle områder af vores private data, og derefter udbrede den til alle mennesker som er på de sociale medier. Vi er trods alt et par milliarder brugere. Når alle har fået erklæringen, skal de sende den til de firmaer eller regeringer som vil overvåge eller stjæle vores data - hver gang brugerne bliver præsenteret for en samtykke erklæring fra firmaerne eller staterne.

Hvis vi holder fast, kan vi sammen tvinge dem til at holde sig væk fra overvågning af os, samt standse den verdensomspændende indsamling af vores private data. Vi har retten på vores side - uanset hvad deres højtbetalte jurister måtte sige. Det er vores data. Det er vores liv.

Det er tydeligt, efterhånden som uligheden i indkomst øges, at så aftager den social mobilitet. Væksten overføres ikke til en bredt delt velstand. En bedre måde for alle at fordele goderne i samfundet på er, at alle får del i de forbedringer som kommer i et land, som gennem generationer er blevet rigere. Det er uheldigt og ydmygende at omfordele bagefter.

Det vil tage mange generationer at fjerne den skade som systemet og politikerne har forvoldt på over halvdelen af befolkningen. Specielt her under Coronakrisen ser vi klart de økonomiske kræfter der skaber ændringer, som gavner en lille gruppe super-rige, men som faktisk ikke gør noget godt for resten af ​​befolkningen. De rige lande bliver rigere, produktionen bliver mere effektive, men et flertal af befolkningerne får ikke mere.

Genskab det land hvor ingen har for lidt, og hvor de rige ikke lever på toppen af de fattiges nød. Fjern de sociale nedskæringer igen som smadrer vores land og som deler os op. Fordel de formuer som er skabt på baggrund af fattigdomsskabelsen, som politikerne har tvunget igennem ved lovgivninger. Lad ikke politikerne slippe afsted med at lyve hver gang de spørger; hvor skal pengene komme fra. Der er titusindvis af milliarder i DK. De skal fordeles ordentligt.

Jens Christian Jensen

Har du sovet dårligt, Peter ?
Der blev da lige læsset af :-)