Kommentar

Georg Metz: Det, at vi stod sammen, er mere værd end briternes og italienernes sejr

Nationalromantisk kulturpolitik i salmesang og selvbedrag
Det, at vi (vi!) igen holdt ud og stod sammen også nu, er mere værd end det britiske og italienske hold, der henholdvis vandt og næsten vandt. Det er stort.

Det, at vi (vi!) igen holdt ud og stod sammen også nu, er mere værd end det britiske og italienske hold, der henholdvis vandt og næsten vandt. Det er stort.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
16. juli 2021

Ulrich Horst Petersen skriver i sin nye bog Odin i nabolaget, at kulturpolitikken er meningsløs, når flertallets kultur i lighedens navn bliver dominerende. Øget fokus på publikumsindtægter og kulturinstitutionernes lønsomhed betyder yderligere kommercialisering, der ikke garanterer indholdets bonitet. Således forstærker kulturpolitikken ikke alene flertallets kulturelle dominans, skriver Horst Petersen, »men medvirker til, at mindretallets kultur – der drager flertallets kulturelle værdier i tvivl – bliver ringere og ringere stillet, skønt meningen med kulturpolitikken var den stik modsatte«.

Sammenholdt med ledende socialdemokraters arrogance over for humanisme og elite og velunderbyggede indvendinger, konstaterer Horst Petersen om denne upræcist definerede elite: »Det ligner ikke noget, at den ikke vil være som os og så tro, at den er noget særligt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

'Det er stort. Og ligner i den forstand den anden elite, den udskældte og dennes bestræbelser på at drage det alment vedtagne i dansk kultur i tvivl uden selv at påstå sig som den elite, politiske ordførere beskylder eliten for at hævde, den er, uden at eliten kunne drømme om at sige noget så fjoget, men som almindeligvis forudsættes, at fodboldlandsholdet er.'
Sort snak, Metz. Hvad er det egentlig du synes er så stort. Eller er du ironisk?

Katrine Damm

Ironisk.

- Er min tolkning :-D

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, erik pedersen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

"Man kan godt som eliten på græs tabe og vinde.

Derfor er den forkerte elite sårbar, fordi den ikke spiller fodbold."

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, tilhører kultureliten.