SERIEFOLK

Hjulmands empatiske ledelsesstil er ikke nået til omklædningsrummet i Esbjerg

Mens hele Danmark hylder fodboldlandstræner Hjulmands ledelsesstil, bliver der uddelt sherifstjerner, slag og verbale tæsk i omklædningsrummet i Esbjerg. Her har den tyske træner Peter Hyballa på kort tid fået førstedivisionsholdet imod sig. Her er dagens FOLK
Tyske Peter Hyballa (t.h.) havde ikke været træner i EfB mere end nogle uger, før spillerne klagede over hans ledelsesstil.

Tyske Peter Hyballa (t.h.) havde ikke været træner i EfB mere end nogle uger, før spillerne klagede over hans ledelsesstil.

Frederikke Hejbøl Jensen

Debat
28. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Hyballa I

»Grænseoverskridende« og »vanvittig«. I Ekstra Bladet beskriver forhenværende spiller i førstedivisionsklubben Esbjerg fB Kasper Pedersen halvanden måned med den tyske træner Peter Hyballa. Han er »lykkelig« for at være blevet løst fra sin kontrakt.

Hyballa II

Hyballa kom til EfB i maj, og kort efter klagede spillerne til ledelsen og Spillerforeningen over, at Hyballa havde uddelt slag og sherifstjerner og talt nedladende til spillerne. »Du har større bryster end min kæreste,« sagde han blandt andet. Efter klagen blev fire spillere degraderet.

Hyballa III

I bussen på vej mod en træningskamp nægtede Hyballa at køre, før de havde talt om beklagelserne i pressen. Han sagde, at han »kunne få alle ud af klubben« og udspurgte derefter hver enkelt spiller. »Jeg kan godt forstå, at folk er bange for ham,« siger Kasper Pedersen.

Hyballa IV

I et interview med EB kalder Hyballa sig en »følelsesmæssig træner«, men afviser fysisk og psykisk vold. Både klubbens amerikanske ejere og ledelsen bakker op om ’terrortræneren’, som EB har døbt ham. Bestyrelsesformand Michael Kalt har udtalt, at det handler om ’kulturforskelle’.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Louise Hansen

Hjulmands "empatiske ledelsstil" virker lige til det tidspunkt, hvor den ikke længere virker.

HEY, kan i huske Sepp Piontek? Det var ham, der ikke gad høre mere pis engang i firserne. Og da så firserdrengene havde fået sig en gang Re-Seppt og havde slået Uruguay (hvem?) og tabte 1-4 mod Spanien, SÅ blev Sepp med sin tyske mentalitet anderkendt.

Fordi var det ikke i virkeligheden herligt, at der kom en tysker med sin ordnung muss sein og alt det tyske, og så i virkeligheden viste sig at være ganske menneskelig?

Steffen Gliese

Nej, Louise Hansen, Hjulmands ledelsesstil er det eneste, der virker i den reale verden. og du anerkender det jo også, når du peger på Pionteks ikke-så-tysk-at-det-gør-noget-stil.

Søren Christensen, Peter Høivang og Morten Kjerulf anbefalede denne kommentar
Peter Høivang

Ledelse er en kompleks ting, men det er ikke offentligt udskamning og afstraffelse som EFB træneren praktiserer.

Jeg faldt over dette citat fra forskeren Bremen Brown om lederskab.

"Når undervisning og arbejde bliver dehumaniseret – når I ikke længere ser os og ikke længere opmuntrer vores dristighed, eller når I kun ser, hvad vi producerer, eller hvordan vi præsterer – mister vi vores engagement og trækker os væk fra netop de ting, verden har brug for fra os: vores talenter, vores idéer og vores lidenskab."

Peter Høivang

Brene Brown hedder forskeren.

Viggo Okholm

Hvis det der her beskrives om træneren der, er det sgu da næsten værre, end den gang jeg var soldat i65-66 og det siger ikke så lidt.
Men mon ikke det snart er slut, Esbjerg kommer ikke i superligaen igen med en sådan fyr.

Spil dårligt, så ryger han ud.

Søren Kristensen

Hvor mange skideballer går der egentlig på en hyballe?

Morten Balling

Esbjerg fB er amerikansk ejet?!? Man er kommet langt siden de lokale fiskere første gang pumpede svineblæren op og gav den en tåhyler.

David Zennaro, Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne kommentar