Folk

Japanske OL-medarbejdere træder tilbage efter jokes om holocaust, handicappede og plus size-modeller

Det har været nogle dramatiske dage i den store verden. I Sverige endte en gidseltagning med pizzafest i et højsikret fængsel, mens flere OL-medarbejdere i Japan må træde tilbage efter at have gjort grin med blandt andet holocaust
Kobayashi er bare den seneste i rækken af japanske OL-ansatte, der må forlade jobbet på grund af upassende kommentarer.

Kobayashi er bare den seneste i rækken af japanske OL-ansatte, der må forlade jobbet på grund af upassende kommentarer.

Kimimasa Mayama

Debat
23. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Kobayashi I

Når OL fredag skydes i gang i Tokyo, bliver det uden chefen for åbningsceremonien Kentaro Kobayashi. Det skyldes, at Kobayashi, der er tidligere komiker, i en sketch fra 1998 har gjort grin med holocaust og sagt, at han sammen med sin ven har ’leget holocaust’ med papirdukker.

Kobayashi II

Kobayashi er bare den seneste i rækken af japanske OL-ansatte, der må forlade jobbet på grund af upassende kommentarer. En anden er blevet fyret for at have mobbet en handicappet dreng, da de gik i folkeskole, og en tredje har kaldt en plus size-model for ’Olympig’.

Gidseltagere I

Alle involverede er gudskelov sluppet uskadt fra en dramatisk gidseltagning i det svenske fængsel Hällbyanstalten. Her havde to fanger, der begge er dømt for mord og var bevæbnet med tandbørster med barberblade i, taget to betjente som gidsler i det ellers højsikrede fængsel.

Gidseltagere II

Efter syv lange timers forhandlinger gik de to indsatte med til at løslade gidslerne mod en løsesum: De ville have 20 pizzaer med kebab leveret til deres afdeling i fængslet. »Det tog lidt tid, fordi jeg var alene i butikken,« siger pizzabageren Beshar Toma om situationen.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her