Folk

Jeff Bezos’ rumrejse er en kæmpemæssig pikkeformet påmindelse om pervers ulighed

Jeff Bezos har haft en kanon dag i rummet. Desværre måtte en anden rigmand melde afbud og skrotte sin 175 millioner kroner dyre billet ud af atmosfæren, fordi noget vigtigere dukkede op. Her er dagens FOLK
Jordens rigeste mand, Jeff Bezos, svæver i rummet sammen med den ældste person i rummet, den 82-årige astronaut Wally Funk, og den yngste mand i rummet, den 18-årige rigmandssøn Oliver Daemen.

Jordens rigeste mand, Jeff Bezos, svæver i rummet sammen med den ældste person i rummet, den 82-årige astronaut Wally Funk, og den yngste mand i rummet, den 18-årige rigmandssøn Oliver Daemen.

Ritzau Scanpix

Debat
22. juli 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Jeff Bezos I

Tirsdag forlod Jordens rigeste mand, Jeff Bezos, planeten i fire minutter. I den usædvanligt falliske rumraket New Shepard krydsede han grænsen til rummet med sin bror, den 82-årige astronaut Wally Funk og den 18-årige rigmandssøn Oliver Daemen, der havde fået billetten af sin far.

Jeff Bezos II

Det er blot lidt over en uge siden, at en anden milliardær, Richard Branson, tog sig en forlystelsestur ud af atmosfæren. Milliardærernes rumkapløb står for mange som et monument over den groteske ulighed i det 21. århundrede.

Jeff Bezos III

Bezos, som både før og efter turen var klædt i cowboyhat, erklærede, at han havde haft »den bedste dag nogensinde«. Kort efter gav han uforvarende en lektion i det marxistiske princip om merværdi, da han sagde tak til Amazons ansatte. »Det er jer, der har betalt for alt det her«. Amen.

Jeff Bezos IV

Engang var rumfart organiseret af fællesskabet, der sendte deres dygtigste astronauter og videnskabsfolk på opdagelse. I denne omgang var der et afbud fra en anonym velhaver, som for en måned siden betalte 175 millioner kroner for en billet ombord. »Planlægningskonflikt,« lød forklaringen.

 

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Gudnæs

Underlig fornøjelse .....

Kim Houmøller

Man må hverken tænke eller skrive det! Hvor er jeg bare ligeglad første gang de de har et haveri med dødelig udgang. Det er at betragte som leg, og har intet videnskabeligt formål!

Ja, man bliver lidt rystet når Joe Biden, manden der om nogen har udviklet og stemt politikken igennem, der har medført ovenstående, bliver kaldt progressiv i information.

Holger Nielsen, Michael Waterstradt, Per Torbensen, Anders Graae og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Naragtigt er, hvad det er.

Lise Lotte Rahbek

Jeff Bezos’ rumrejse er en kæmpemæssig pikkeformet påmindelse om pervers ulighed

JA!

Holger Nielsen, Steen K Petersen, Anders Graae, Brian W. Andersen, David Zennaro, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Bezos havde noget nær en (dystopisk) åbenbaring efter landingen:

“When you look at the planet, there are no borders,” Bezos said in an interview with NBC News. “It’s one planet, and we share it and it’s fragile. ... We live on this beautiful planet. You can’t imagine how thin the atmosphere is when you see it from space. We live in it and it looks so big. It feels like this atmosphere is huge and we can disregard it and treat it poorly.”

“When you get up there, and you see it, you see how tiny it is and how fragile it is,” Bezos continued. “We need to take all heavy industry, all polluting industry and move it into space.”

https://gizmodo.com/jeff-bezos-we-need-to-move-all-polluting-industry-in...

Holger Nielsen, Steen K Petersen, David Zennaro, Hanne Utoft og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Det er så perverst.........

Holger Nielsen, Steen K Petersen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"The Overwiev Effect" set fra Penis in Space..

Holger Nielsen, Steen K Petersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Lise Lotte Rahbek

Lige præcis den vinkel som overskriften indtager, ramte talkshowværten John Oliver knivskarpt forrige år, hvor han fokuserede på hvordan Amazons ansatte betalte for Jeff Bezos' rumeventyr og livsstil. Nu hvor Jeff Bezos' offentligt har takket sine ansatte for rumrejsen, så er John Olivers lille portræt af rigmanden bestemt et gensyn værd, så her er det: https://www.youtube.com/watch?v=d9m7d07k22A

Holger Nielsen, Steen K Petersen, Søren Løvborg, Jens Thaarup Nyberg, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

UFOs bruger ikke kemiske raketter. Det er rent plutokrat teater. Næste stunt bliver at Elon Musk bygger en rumelevator med crypto DOGECOIN, som sender resten af crytpto folket i gæld for livet.

FREMSKRIDT!

Lise Lotte Rahbek

Brian W.
Uh. Grum video. Men oplysende.

Brian W. Andersen

@ Lise Lotte Rahbek

Jeg troede faktisk at du kendte forholdene. Vores hjemlige Nemlig.com skandale er ikke opstået i et vakuum. Stefan Plenge tog idéerne med sig hjem fra USA og Danmarks rigeste Anders Holch Povlsen puttede pengene i at metoderne hvormed Amazon skaber massive overskud i USA, kunne bruges til at tjene penge supermarkedvarer i Danmark. Der er meget mere af samme slags på vej, inklusiv Jeff Bezos' Amazon, så vi skal blive meget bedre til at holde øje med hvad de superrige foretager sig.

Holger Nielsen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Arne Albatros Olsen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ @ Lise Lotte Rahbek

"tjene penge på supermarkedvarer..."

Lise Lotte Rahbek

Brian W.
Jeg har ikke tænkt så meget over lagerarbejdernes vilkår med undtagelse selvfølgelig af den periode for et par måneder siden, hvor der kom fokus på nemlig.com-chaufførernes vilkår. Må indrømme at der er så mange uretfærdigheder og fortrædeligheder i verden og Dk, at jeg begrænser mit fokus for ikke at blive helt fladmast.

Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel og Brian W. Andersen anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

Typisk dansk! Jeff Bezos er et hårdtarbejdende, innovativt, drivende menneske – men det unikke er i Danmark ”perverst”. Som det er anset, at danskere er blandt verdens lykkeligste, det er fordi vi stræber efter konformismens middelmådighed [jante loven]. Columbus, Vasco da Gama med flere gennem historien er blandt de for evigt huskede perverse.

Eva Schwanenflügel

Kjeld Hougaard, mener du ikke:
Amazons prekariserede arbejdere er hårdtarbejdende?
Det takkede Bezos selv for efter himmelflugten..
Det er på ryggen af dem, raketten blev skudt af.

Eva Schwanenflügel

PS. Amazon er et monopolistisk foretagende, der æder innovative genier til morgenmad.

Eva Schwanenflügel

"Små virksomheder gør oprør. Vil bryde Amazons dominans"
https://finans.dk/erhverv/ECE12881884/smaa-virksomheder-goer-oproer-vil-...

"I denne uge blev der på tværs af Europa og verden afholdt en demonstration mod Amazons uacceptable arbejdsvilkår. Vi sagde kollektivt “nej tak” til social dumping og tog afstand til deres hensynsløse virksomhedsmodel.

På blot halvandet år - imens coronakrisen har hærget gennem verden - har Amazons direktør, Jeff Bezos, fordoblet sin formue, der i dag lyder på næsten 200 milliarder dollars.

Den formue har han tjent hjem gennem heftig underbetaling og dumping af arbejdsvilkårene for de tusindvis af lønmodtagere, der arbejder i Amazons lagre.

Amazon benytter sig i stor stil af falske selvstændige og langvarige vikaransættelser. Lønmodtagerne fanges i udsatte stillinger med dårlige lønninger, dårlig jobsikkerhed og uden mulighed for at optjene rettigheder. Til gengæld undviger Amazon arbejdsgiveransvaret og kan derfor spare en masse penge."

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/amazon-tjener-kassen-p%C3%...

Søren Kristensen

Lige op, lige ned, elleve minutter. Skulle det være en rumrejse? Come on.