Klumme

I juli går alting hurtigt, når kirsebærrene skal plukkes og ribsbuskene ribbes

Alting går hurtigt i juli. Skal vi allerede plukke bær til kirsebærvinen? Skal roserne allerede afklippes, og flyver svalerne allerede fra reden? Ribsbuskene skal også ribbes, før de bliver for modne, men alt dette hører kun sommeren til, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme
Sommeren flyver af sted, og det er allerede tid til at plukke kirsebær til årets kirsebærvin. Alting går hurtigt i juli, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme.

Sommeren flyver af sted, og det er allerede tid til at plukke kirsebær til årets kirsebærvin. Alting går hurtigt i juli, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme.

Ritzau/Scanpix

Debat
12. juli 2021

Så er tiden inde til at lave kirsebærvin. Det gør vi hvert år sammen med vores nabo, der har et helt buskads af kirsebærtræer foruden det store gamle modertræ. Kilovis af kirsebær plukker vi, i går eftermiddags var vi i gang igen.

Til en ballon bruger vi 11,5 kilo kirsebær, tre liter kogende vand, og dagen efter tilsættes to kilo sukker, en fin champagnegær og endnu 1,5 liter vand. Så står vinen og gærer. Senere tilsættes endnu et kilo sukker.

Vi vil ikke have sulfitter i vores vin, så for at stoppe gæringen bruger vi vodka. Så skal den stå i lang tid, den skal stikkes om, og først i oktober kan vi hælde den på flasker og proppe dem til.

Undtagen én flaske, for vi skal jo smage årets høst. Sådan sad vi forrige år i solen ved naboens havebord og nød et glas, da nogle håndværkere, de havde bestilt, ankom. De blev naturligvis også budt på et glas, men nej tak! »Så skulle vi da have risalamande til,« lød svaret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her