Læserbrev

Pædagogmangel er ikke kun institutionernes ansvar. Kabalen skal løses i fællesskab

Alt tyder på, at manglen på pædagoger kun bliver større frem mod 2030, og kabalen går ikke op af sig selv. Vi er nødt til at kigge på løsninger i fællesskab, og her har både stat, forældre og arbejdsmarkedet en central rolle, skriver pædagog og medlem af Alternativet Nanna Høyrup og Mira Issa Bloch, der er børne- og familieordfører og byrådsmedlem i Skanderborg for Alternativet
Alt tyder på, at manglen på pædagoger kun bliver større frem mod 2030, og kabalen går ikke op af sig selv. Vi er nødt til at kigge på løsninger i fællesskab, og her har både stat, forældre og arbejdsmarkedet en central rolle, skriver pædagog og medlem af Alternativet Nanna Høyrup og Mira Issa Bloch, der er børne- og familieordfører og byrådsmedlem i Skanderborg for Alternativet

Mia Mottelson

Debat
2. juli 2021

Vi har en kæmpe udfordring med normerings- og rekrutteringskabalen i dagtilbud. I 2030 vil der mangle 13.700 pædagoger, og det er kun det antal, der er behov for på papiret. Reelt ude på stuerne er behovet langt større. BUPL har lavet en lang liste med helt centrale indsatser, som kan gøre en forskel, og det samme har vores professionshøjskoler. Deres bidrag skal der lyttes til og handles efter. De er blandt eksperterne på gulvet, både ude på stuerne i vuggestuer og børnehaver, såvel som i undervisningslokalerne på uddannelserne.

I Alternativet vil vi gerne være med til at brede ansvaret og løsningerne endnu længere ud, så vi er flere om at sikre børns trivsel og udvikling, hvilket vi ser som omdrejningspunktet i denne dagsorden.

Vi mener blandt andet, at arbejdsmarkedet bør tage del i problemløsningen. Det mener vi, fordi forældre, idet de træder ud på arbejdsmarkedet, indgår en kontrakt med staten om, at deres børns ve og vel varetages af andre, mens de selv går på arbejde.

Arbejdsmarkedet kan være med til at skabe de muligheder, som gør, at børn ikke skal afsted i institution ni timer dagligt. Det kan være deltidsansættelser og mere fleksibilitet i ansættelserne. Et mere langsigtet forslag er at indføre en 30 timers arbejdsuge.

En positiv konsekvens ved, at børn tilbringer færre timer i dagtilbud, er, at det sænker presset på det pædagogiske personale, som allerede findes. Personalet rækker, så at sige, længere i forhold til børnene. Således øges normeringen også, hvilket igen kan være med til at tiltrække flere pædagoger, deriblandt dem som har forladt faget. Dem er der 11.000 af ifølge Arbejdernes Erhvervsråd.

Også forældrene kan spille en rolle. Hvis forældrene kan og vil, kan de søge de fleksible ansættelser, eller de kan i en periode passe deres egne børn selv. Til det skal der selvfølgelig gives tilskud i hele landet.

Kommunerne kan i den sammenhæng understøtte dannelse af legegrupper og fællesskaber for de forældre, som hjemmepasser, og ad den vej understøtte det sociale aspekt af barnets udvikling. 

I Alternativet ser vi en styrke i, at vi inddrager alle parter, så vi i fællesskab kan løse ikke bare udfordringerne med rekruttering og normering, men også den stigende mistrivsel blandt mennesker, barn som gammel, ved at der altid er tid til de nære relationer og ved at lade omsorgen for de mindste komme først.

Nanna Høyrup er pædagog og medlem af Alternativet

Mira Issa Bloch er børne- og familieordfører og byrådsmedlem i Skanderborg for Alternativet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her