Kommentar

Syrisk flygtning: Vesten bør hjælpe flygtninge til Europa og retsforfølge Assad

Hvorfor retsforfølger Vesten ikke Assad? Hvorfor lader I syrere lide? Som syrisk flygtning gør det mig frustreret og giver mig en følelse af, at Europa vender ryggen til Syrien. Hjælp os, skriver syrisk flygtning Eyad i dette debatindlæg
Der er krig i Syrien, og jeg vil med sikkerhed havne i et torturfængsel eller blive sendt i militæret, hvis jeg vender tilbage, skriver den syriske flygtning Eyad i dette debatindlæg.

Der er krig i Syrien, og jeg vil med sikkerhed havne i et torturfængsel eller blive sendt i militæret, hvis jeg vender tilbage, skriver den syriske flygtning Eyad i dette debatindlæg.

Manu Brabo

Debat
14. juli 2021

Kære danskere

Gennem måneder og år har jeg tilegnet mig engelsk. Ikke med formålet at bruge min stemme i politisk sammenhæng. Men for at lære folk at kende, hjælpe unge mennesker med engelske sprogkundskaber og hjælpe mig selv i forbindelse med den bureaukratiske hårdknude, som det er at være flygtning.

Nu er jeg så havnet i en situation, hvor særligt politikere og mennesker i Europa – i verden – må få indsigt i den situation, millioner af mennesker må kæmpe med.

Jeg er anonym, så jeg kan fortælle min historie uden frygt for, at nogle vil forfølge mig. I værste tilfælde tage mit liv. Jeg gør det kort.

Mit navn er Eyad. Jeg er fra Syrien. Jeg er næsten lige blevet 22 år.

Jeg har fået afslag på min asylansøgning i Grækenland. Jeg var egentlig optimistisk, selv om jeg godt vidste, chancerne ikke er gode for sådan en som mig fra Syrien.

Jeg ved ærligt talt ikke hvorfor. For som I nok ved, så er mennesker, der er flygtet fra Syrien, ikke velkomne i deres eget land. Der er krig i Syrien, og jeg vil med sikkerhed havne i et torturfængsel eller blive sendt i militæret, hvis jeg vender tilbage.

Statsløs

Et militær, der dræber civile. Det vil jeg ikke vende tilbage til. Jeg har et liv. Det liv kan jeg ikke leve i Syrien. For en diktator ved navn Bashar al-Assad styrer landet mod afgrunden. Der er ingen i Syrien, som støtter ham. Det hele er propaganda. Det er det, som mine syriske medmennesker og jeg er flygtet fra.

Min familie og jeg flygtede til Libanon i 2018. Min mor og søskende bor der endnu. Min far er død. Skudt af Assads tropper. Jeg kan ikke tage tilbage til Libanon. For landet vil ikke acceptere mig, når jeg først har forladt det. Jeg forlod Libanon, fordi jeg intet arbejde kunne få og derfor ikke kunne tjene penge til min familie og mig, hvorfor jeg først flygtede til Tyrkiet, sidenhen til Grækenland.

Her endte jeg på øen Chios, hvor jeg har boet i flygtningelejren Camp Vial i mere end et halvandet år, indtil jeg for et par uger siden fik afslag på min asylansøgning. Den værste dag i mit liv. Værre, end da jeg forlod min mor. For nu vil jeg aldrig komme til at se hende og resten af min familie igen. Det er min frygt.

Den eneste mulighed, eller den eneste udvej, som jeg nok vil kalde det, er, at jeg må på fodrejse gennem Europa for at forsøge at få asyl et andet sted. Menneskesmugling er ingen mulighed, da mine penge er sluppet op.

Så måske nogen har hørt om Balkanruterne, som mange mennesker på flugt går igennem for at overleve?

Hvorfor vælger jeg rejsen til fods? spørger I måske. Fordi det er min eneste mulighed for at leve mit ene liv. Komme til et andet sted. Ansøge om beskyttelse.

Jeg har fået ti dage til at forlade Grækenland. Nu er jeg i Athen og har fem dage tilbage. Jeg har set Athens gader. Børnefamilier uden senge. Uden penge. De må tigge eller håbe på mad fra hengivne mennesker. Jeg har boet i flygtningelejre. Det kan jeg ikke igen. Både psykisk og juridisk. Jeg håber, folk forstår, at der ingen mulighed er for mig i Grækenland. Dem, som afslog mig. Eyad. Fra Syrien.

Hjælp os

Så i disse timer og dage, inden jeg urimeligt bliver kastet ud af Grækenland, tænker jeg over, hvorfor og hvad der bør og kan gøres anderledes. Jeg er ikke dum. Men hvorfor retsforfølger Vesten ikke Assad? Hvorfor lader I syrere lide? Det er den følelse, den frustration, jeg sidder med, når jeg kigger på stjernerne og ryger en cigaret.

For min oplevelse er, at Europa vender ryggen til de seks millioner syrere, der findes uden for landet, og de seks millioner syrere, som internt er fordrevet.

Europa hjalp jøder til Mellemøsten dengang. Vil Europa hjælpe syrere i Europa?

Hvis I ikke hjælper mig, så hjælp i det mindste familierne og børnene.

Mit ønske er, at lyset fra månen leder mig hen til et land, over bjerge, gennem skove. Hen til et land, som udviser forståelse for, hvorfor jeg er flygtet.

At det er politik og krig, som sender mig ud på denne flugt. At det ikke er af fri vilje, jeg begiver mig ud med livet som indsats.

At jeg ikke planlagde, at mit liv skulle være sådan her. Men med livet som skrevet på forhånd må jeg tage imod de lidelser, det indebærer.

Mit håb er at mærke en udstrakt hånd. At få en følelse af accept. Kunne leve mit liv i sikkerhed med min familie.

Kærlig hilsen

Eyad

Brevet er indsamlet og oversat af forfatter Frederik Scheuer

Eyad er et pseudonym. Information er bekendt med hans rigtige identitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Marie Christiani

Kære Eyad. Du har helt ret
Danmark svigter her!

Kim Folke Knudsen, Peter Mikkelsen, Vibeke Olsen, Tommy Clausen, Hans Jørgen G. Ravn og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Susanne Frederiksen

Jamen, det har da længe undret mig, hvorfor der ikke, hverken politisk eller i medierne, er større fokus på Assad. Man ser og hører nærmest intet om manden og hans ageren eller mål med landet og befolkningen?

Kim Folke Knudsen, Peter Mikkelsen, Jørgen Falck og erik pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

EU bør som konsekvens af alle de fejlslagne politikker i landene indføre fri bosættelsesret for flygtninge fra krigs- og klimaødelagte områder i verden. Så må hvert land finde ud af at stille rimelige krav til alle nye settlers. Det skylder vi verden - os fra de rige lande.

Peter Mikkelsen, Vibeke Olsen, Tommy Clausen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Lidt fokus kunne der også komme på de lande som sendte våben, træning og mia. af dollars ind til diverse oprørere, f.eks. al-Qaeda, f.eks. Isis. Jeg taler om USA og Saudi Arabien.

Vibeke Olsen, Tommy Clausen og Per Dørup anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Helt uden om en egen demokratisk proces og internationale regler, støtter vesten krige i enkelte lande ved at give våben, træning og penge til modstandsgrupper, deriblandt også rabiale celler. Sådan er den fortsatte krig mod “terror”, og Syrien er et af disse lande. Der er brugt umådelig stor fantasi på at digte historier om, hvor forfærdelig Assad er, og hvor fantastiske de hvide hjælme er. Man har ødelagt troværdigheden af OPCW. Syriens befolkning sider imens som lus mellem to negle i denne årelange konflikt, og en ikke ubetydelig del af dem som flygtninge i diverse lejre rundt omkring i Europa. Imens har man god kontrol med landets oliefelter og stjæler åbenlyst af dem.

Dette er ikke en renvaskning af Assad, men han bærer næppe hele skylden. For rundt omkring i Europa sider demokratisk valgte regeringschefer med flotte liberale holdninger, som støtter denne modbydelige proxykrig.

At leve i fred er en menneskeret, og Eyad er frataget denne simple ret.

Flemming Berger, Peter Mikkelsen, Vibeke Olsen, Jørgen Falck, Per Torbensen, Jan August, Viggo Okholm, Per Dørup og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Det er betændt af H... til det hele og vi sidder her bag en pc og er magtesløse.
Men hvos begynder vi, hvis det her skal ændres? og den unge her risikerer at være gået til grunde inden Europa-USA og ikke mindst Rusland kommer til fornuft.
Assad havde jo ikke eksisteret i dag, hvis russerne havde droppet at holde med ham, men samtidig synes de der ville vælte ham at have forskellige dagsordener og ikke fælles folkelig opbakning, og hvor vesten havde travlt med at anerkende dem uden at vide helt hvad de stod for. Det passede ind i konflikten med Rusland for et samfund som os med et stærkt militær skal da ha en fjende og så pyt med at millioner af mennesker lider rundt på kloden. Vores forbandelse er magthavere som vi selv har valgt og som ikke kan tage sig sammen til at snakke uden taktiske bagtanker for menneskets skyld.
Det var en lidt anderledes vinkel på klodens tragedie,

Sören Tolsgaard

Kære Eyad

Du og din familie står i en forfærdelig situation, fordi, med dine egne ord "en diktator ved navn Bashar al-Assad styrer landet mod afgrunden. Der er ingen i Syrien, som støtter ham. Det hele er propaganda. Det er det, som mine syriske medmennesker og jeg er flygtet fra."

Mon ikke, det er en overdrivelse, at ingen i Syrien støtter Assad? Det er muligt, at det især er udenlandske støtter, som holder ham ved magten, men der må også være syrere på Assads side. Om ikke andet, fordi de ved, at de vil blive retsforfulgt, hvis Assad mister magten.

Når 6 mio. er flygtet ud af Syrien og 6 mio. er internt fordrevne, tilsammen ca. halvdelen af befolkningen, er Assad dog givetvis meget upopulær. De mange flygtninge taler sit tydelige sprog om et system, som forfølger enhver oppositionen med hårdhændede midler. Du spørger nu, "hvorfor retsforfølger Vesten ikke Assad?" - og svaret blæser i vinden ..

For Vesten kan ganske vist dømme Assad og har moralsk gjort det, men med Assad ved magten i Damaskus forbliver en retssag proforma. En sådan dom får kun betydning, hvis der er vilje til at sætte den igennem. Det medfører inddragelse i krig, og det er Vesten efterhånden betænkelig ved.

I betragtning af, at halvdelen af Syriens befolkning er fordrevne, giver behovet for en omkalfatring af magtforholdene i Syrien sig selv. Såvidt jeg ved, har kurderne og måske visse sunnimuslimske enklaver de facto tilkæmpet sig en løsrivelse, som er holdbar. Og den slags bør Vesten på en eller anden måde støtte i betragtning af udsigten til stadig flere flygtninge, så længe Assad og hans parti er ved magten.
Hvordan, det kan ske, har jeg ingen forstand på, men ligesom i Afghanistan har Vesten naturligvis ikke lyst til at involvere sit militær i fremmede egne, hvor vi kun vanskeligt kan skelne ven fra fjende. Undertrykte etniciteter bør støttes i at tilkæmpe sig frihed i overensstemmelse med de universelle menneskerettigheder, men Vesten kan hverken kæmpe de lokale krige eller give millioner af flygtninge permanent ophold.

Da tyskerne tabte 2. Verdenskrig strandede ca. en halv mio. tyske krigsflygtninge i DK, som tog sig af dem i nødtørftigt indrettede lejre. Men der var aldrig nogen tvivl om, at de skulle tilbage til Tyskland og genopbygge deres sønderbombede land i fællesskab med deres landsmænd og under overvågning af besættelsesmagterne.
Siden 1970'erne har Nordeuropa - trods arbejderklassens modstand - vænnet sig til en trafik af gæstearbejdere fra sydlige himmelstrøg, og da krige brød ud i Vietnam, Chile, Sri Lanka, Jugoslavien og adskillige steder i Mellemøsten, vænnede vi os efterhånden til, at også mange krigsflygtninge fik permanent ophold i Nordeuropa med efterfølgende familiesammenføringer.

Nordeuropa har således modtaget mange millioner flygtninge, men situationen er ikke længere holdbar, idet etniske europæere er ved at komme i mindretal i egne storbyer, mens strømmen af flygtninge, migranter og sammenførte fortsætter uophørligt. Europa er nødt til at insistere på, at de flygtningeproducerende lande må stabiliseres. Hertil må Vesten støtte de undertrykte etniciteter. Fødselsraterne skal sænkes, for det skyldes ikke mindst, at befolkningen i disse lande er flerdoblet i de senere årtier, at urolighederne bryder ud. Moderne familieplanlægning er nødvendig.

Og så er det naturligvis nødvendigt at fravriste diktaorer som Assad deres magt. Den bør begrænses til de områder, hvor diktatoren og hans parti faktisk har støtte. Vi bør hjælpe de undertrykte grupper i Syrien og andre steder til at genvinde tabt terræn.

Sammenligningsvis har krigen i Ukraine vistnok ikke skabt større flygtningestrømme. De fleste indbyggere på Krim støtter faktisk den russiske fremrykning, og det synes omsonst at opretholde den verserende retorik. Ligeledes er situationen i det tidligere Jugoslavien efterhånden faldet til ro, divergerende etniciteter har opnået territorial selvstændighed og kan indrette sig fredeligt, hvor man har sit tilhørsforhold.

Mange andre steder er en lignende proces tiltrængt, for hverken Grækenland, Italien eller Nordeuropa kan realistisk set vedblivende modtage den massive strøm af flygtninge fra Mellemøsten og Afrika.

Forhåbentlig vil man fra flygtningelejrene i Tyrkiet, Libanon og Jordan organisere en modstand, som kan befri og genopbygge de dele af Syrien, hvor oprøret har været mest massivt. Flygtningestrømmen nødvendiggør et organiseret modspil, inkl. moralsk og økonomisk støtte fra den demokratiske verden.

Det skylder vi alle verdens nødstedte flygtninge.

Tobias Hiort-Lorenzen, Kim Folke Knudsen, Viggo Okholm, Gustav V. og Jan August anbefalede denne kommentar

Jeg støtter ikke hele ovenstående indlæg men han har fat i noget af det væsentlige.
Måske har jeg efterhånden udviklet skyklapper for også i situationen i Syrien fornemmer jeg stanken fra Israel - USA.
Og deres støtter i medierne betyder alt for lidt fokus på israelske regeringers overgreb der mindst er af Assad styrke.

Jeg ved ikke hvorfor den unge fortvivlede skribent her ved, at han vil blive tortureret af Assad. Det måtte han gerne have uddybet. Det er jo deres nødvendige begrundelse for at kunne få hjælp.
Det gør stadig ondt på mig når jeg bliver nødt til at tænke og agere kynisk, men der er ganske simpelt for mange til at undgå en stram flygtningepolitik.

Daniel Joelsen

Mere læsning i sommervarmen - ja vi orker det godt:

https://consortiumnews.com/2021/07/12/the-angry-arab-how-western-media-c...

"EU bør som konsekvens af alle de fejlslagne politikker i landene indføre fri bosættelsesret for flygtninge fra krigs- og klimaødelagte områder i verden"

Det lyder alt sammen meget fint, men sig mig, hvor mange skal vi modtage af verdens 70 mio. flygtninge, og hvordan skal vi tage imod dem? Skal Europa tage imod så mange, at vores samfund som vi kender det bliver uigenkendeligt, fordi det ville medføre en demografisk omvæltning, der netop ville tilintetgøre vores ressourcer og kapacitet til at hjælpe flygtninge i første omgang?

Ingen tvivl om, at syrernes situation er forfærdelig. Men antallet af flygtninge er ganske enkelt så højt og vil i fremtiden blive endnu højere, at det ikke er holdbart at sætte dem ud i de vestlige samfund. Vi kunne hjælpe flere millioner flygtninge, hvis vi bare var sikre på, at vi effektivt kunne sende dem tilbage igen, når situationen blev holdbar. Ligesom Sören Tolsgaard pointerede, at man gjorde med de tyske flygtninge efter krigen.

Vi skal væk fra tanken om, at den vestlige verden og især Vesteuropa er det eneste sted i verden, hvor mennesker kan leve et ordentligt liv i sikkerhed. Flygtninge-og migrantstrømningerne er uophørlige og vil uden kontrol føre til ophør af de vestlige samfund som vi kender det. Det handler slet og ret om antal. Dette er naturligvis i ingens interesse. Vesten skylder sig selv og resten af verden at sætte alle kræfter ind på at stabilisere krigs- og urozonerne rundt omkring i verden samt opbygge de lande, hvorfra der kommer flest flygtninge og migranter.

Tommy Clausen

Vi, Danmark, var med når diktarton i Irak skulle nakkes, vi var med når diktatorn i
Libyen skulle nakkes. Hvorfor nakker vi ikke diktatorn i Syrien? Måske på grund at USA ikke vil. Vi gør kun det USA vil, det ville ikke værre så svært med de nye amricanske jægerfly , vi har købt! Et lille raskt krig i demokratiets navn.

@Tommy Clausen

Og hvordan gik det så lige da vi slap af med diktatorene i Libyen og Irak? Måske vi endelig har lært at det ikke bliver bedre af den grund, snarere meget værre.

Viggo Okholm

Er diskussionen her og situationerne og virkeligheden egentlig ikke bare et resultat af våben brug? Måske skel vi lige her bruge Jesu ord: Hvem vil kaste den første sten?
Den eneste vej ud af det her forbyd en hver form af våbeneksport sæt jer ned i magthavere og bliv siddende til i har fundet ud af at magt skul skal bruges til ikke at skade medmennesket. Her burde vestens lande være forrest for de har vel i grunden det største ansvar på klodens tragedie gennem de sidst 2-300 år, og så kalder vi os den civiliserede verden!

jens christian jacobsen

Alle dine indvendiger er relevante. Det var derfor jeg skrev, at. med åbne grænser følger modtagerlandenes'rimelige krv'' til nyankomne. Hvad der er rimelige krav bestemmer hver enkelt land under hensyn til fælles beslutninger i EU.

Kasper Pedersen

Med håbet om al mulig held og lykke til "Eyad" og familie, men er "Jeg forlod Libanon, fordi jeg intet arbejde kunne få" et grundlag for asyl?

Kim Folke Knudsen

Kære Søren Tolsgaard 14 Juli 2021 kl 11.17

Tak for et sagligt og velgennemskrevet indlæg til Eyad.

Jeg vil anbefale andre personer at læse Sørens velskrevet indlæg.

Angående de tyske flygtninge.

Der er en afgørende forskel mellem Tyskland 1945 Stunde Null og Syrien nu.

De allierede magter vandt krigen og besejrede det nationalsocialistiske regime.

De allierede havde fuld kontrol over det Tyskland sådan gradvist i løbet af 1945.

Der var ikke en # Adolf Hitler# lomme tilbage i Tyskland, men der er en #Assad lomme# tilbage i det syriske kaos af et land, som næppe eksisterer mere.

Danmark USA og det frie nationer har tabt borgerkrigen i Syrien ligesom vi er ved at tabe magten om Irak der også er sunket ned i absolut kaos ligesom vi om lidt konstaterer, at Afghanistan der vandt vi heller ikke demokrati eller noget som helst andet. Der lurer Taliban kaos lige om hjørnet.

USA er på retræte med Donald Trump hedder det lakonisk: vi gider ikke NATO vi gider ikke engagementer i Verden ( America (USA) first og White Power first ).

Kina og Rusland og den regionale stormagt Iran er vindere af 20 års fejlslagen vestlig intervention med Danmark i rollen som særdeles aktiv medspiller i det fejlslagne og katastrofale spil.

Tyske flygtninge 2. Jo der var flygtninge som fandt deres danske elskede og endte med at blive her i landet trods alle odds. Jeg selv var aldrig kommet til Danmark som adopteret barn, hvis ikke en dame med baggrund fra de tyske Østområder ( det oprindelige Østtyskland Pommern Brandenburg Neumark, Schlesien Danzig og Ostpreussen ) nu områder tvangsindlemmet i Polen efter grusom etnisk udrensning men også en konsekvens af den grusomme tyske besættelse af Polen og det ligeså grusomme overfald på Sovjetunionen. Tante Gertie blev gift med Hr. Christensen og sammen grundlagde de en ny tilværelse i Danmark og blev stille og roligt et dansk ægtepar med en speciel baggrund.

Den gang var der plads til se igennem fingre med at du var tysker selvom tyskerhadet og modviljen mod alt tysk var massivt efter 5 års besættelse. Der var plads til at danske myndigheder tålte afvigelsen og gav plads i stedet for at sige ud med dig hjem til hvad og hvor i hvert fald ikke det oprindelige Østtyskland for det var nu en del af Polen. Det er en gestus som undertegnet altid har været taknemmelig over og som markerede Danmark som en frisindet og tolerant nation et fyrtårn af et demokrati, der var højt hævet over det tyske samfunds modsatte holdning.

Det er måske her jeg efterlyser, at vi ser vores syriske medborgere i øjnene og giver dem asyl og ophold her i landet i stedet for en angstdreven politik som handler om at skubbe alle asylproblemer over på nabolandene og nægte at bidrage med DK´s lille del af opgaven. Det er ikke alt eller intet ikke vidtåbne grænser men heller ikke den nuværende politik hvor vi smækker døren i for alle flygtninge ude fra. Der findes nuancen midt imellem selvom den har trange kår omgivet af det hujende DF,NB og Rasmus Paludan publikum.

Mange danskere lever i forestillingen om, at Velfærdsstaten er ved at gå under på grund af fremmed indvandring. Hvad nu hvis det ikke er et nulsumspil ? Hvad nu hvis alle de fremmede som i dag passer vores ældre kører vores busser er ansat på vores sygehuse og i vores kommuner og i utallige danske firmaer.

Hvad hvis de siger: Vi har fået nok af lugten i det danske bageri ?

Hvor mange kvalificeret danskere er i stand til at lukke dette personalehul i både den offentlige sektor og den private sektor. og hvornår begynder vi at se på mennesker som en mulighed som et aktiv for samfundet, så vi ikke ender med 90 års Pensionsalder, for det finder de unge sig ikke i skal jeg sige dig.

Socialdemokratiet var selv ved at køre Velfærdsstaten ud i afgrunden i 1982, fordi de tog som det som en selvfølge at danske vælgere var villige til at betale mere og mere i personskat og afgifter. Men da Fremskridtspartiet dukkede op, så var det et tegn på, at nu var den danske Velfærdsstat ved at blive lidt for omfangsrig og stor. Der skulle en borgerlig Regering til for at rette skuden op og forhindre, at det blev udenlandske Pengeinstitutter, som afgjorde hvor meget velfærd der vil være tilbage til danskerne og ikke de danske vælgere.

Visse partier lever i en Verden hvor de tror at alle middelklassens moderne behov kan finansieres af offentlige midler af skatteborgernes penge væk er det private initiativ og væk er den frivillige og nærværende omsorg i lokalområdet. Det er kampen om arbejdspladser og attraktive arbejdspladser og evnen til at tiltrække de rette medarbejdere uanset etnicitet baggrund flygtningestatus og you name it, som afgør om Velfærdsstaten fortsat kan opretholdes.

ikke et falsk nulsums spil hvor flygtninge og deres integrationsudgifter udråbes som årsagen til, at Velfærdsstaten ikke kan opfylde det moderne menneskes behov ved kun at opkræve mere og mere i skat. Bemærk ændringen af Pensionsalderen for unge mennesker det er jo en skjult skatteforhøjelse for de unge, ved at de tvinges til at arbejde ekstra ( flere skatteindtægter ) og ( modtage mindre offentlig velfærd ) længere tid inden du går på pension.

Derfor vil det være velgørende om vi kunne se hvorledes vi sammen med de syriske flygtninge kunne hjælpe dem til en ny og aktiv tilværelse i Danmark med selvforsørgelse for det er nu det som skaber det glade og det frie menneske.

Så kan de med fælles indsats udfylde nogen af de områder, hvor der er mangel på arbejdskraft konstant og blive til gode danske medborgere.

VH
KFK

Svend Jespersen

Indlægget fra Eyad og kommentarerne til det mangler, som desværre så ofte i lignende tilfælde, en ærlig og selvkritisk vinkel: ”Hvad har vi i Mellemøsten selv gjort forkert, når vi gang på gang ender i situationer som denne? ” Findes der andre løsninger end dem, vi hidtil har forsøgt?”

Den vestlige verden er mere præget af kristendommens mea culpa-syndrom, end de fleste vil erkende. Hvornår når vi til det punkt, at vi tør vise andre kulturer og religioner den respekt at anerkende, at de lige som andre er herrer i deres eget hus? Og at de derfor også selv må påtage sig hovedparten af skylden, når det går galt?

Sören Tolsgaard

Kære Kim Folke Knudsen -

Du stiller notoriske spørgsmål og besvarer dem selv ;-)

Enige bliver vi næppe, men debatten er tiltrængt - og indvandringens følger bør anskues så klart som muligt fra alle sider.

Du er glad, fordi DK engang tog imod din familie. Men en opvækst i BRD, som også modtog østpreussere, ville vel næppe have været meget anderledes? Ganske vist har vi større frihed i Norden, og tyskere søger hertil i stort antal. Ikke mindst ville danske sommerhuse snart blive afhændet for altid, men til skyhøje priser, hvis vi lod markedskræfterne få frit løb. Og det er der faktisk nogen, som tilstræber. For der er gode penge at tjene, så hvorfor ikke droppe de protektionistiske forbehold? Måske er vi bedre tjent med at bortlodde Vestjylland til stenrige tyskere, som det allerede sker på Sylt og andre nordfrisiske øer. .

DK har tabt landområder til store naboer i en grad, så Danmark som særskilt nation har været tæt på udslettelse. Det er altid en risiko for mindre folkeslag, som lever tæt på en stor nabo. Finland og Baltikum blev næsten opslugt af den russiske bjørn, og flere finsk-ugriske folkeslag er i dag indlejret i Rusland med udsigt til uddøen af deres sprog og kultur. DK er en lilleputstat, som uden en vis protektionisme hurtigt ville blive reduceret til en provins i det stortyske rige.

Nogle foreslår nu, at Europa skal tage imod alle de nødstedte syrere. DK har allerede modtaget ca. 50.000 og Europa vel et par millioner syrere, men 3-4 mio. befinder sig stadig i lejrene i nærområderne, mens 5-6 mio. er internt fordrevne. Hvis alle disse flygtninge skal fordeles i Europa som de hidtidige, skal DK modtage adskillige gange flere, end vi allerede har gjort, måske op imod 200.000. Syrerne ville dermed blive langt den største nationalitet af indvandrere i DK, hvor indtil nu tyrkere (75.000) og polakker (50.000) er de talrigeste.

Og hermed berører vi et andet forhold: Langt de fleste indvandrere, bl.a. tyrkere og polakker, er ikke flygtninge, men migranter, som DK mere eller mindre frivilligt har modtaget. EUs krav om arbejdskraftens frie bevægelighed har medført, at den mest omfattende indvandring ikke længere kontrolleres af nationalstaterne, hvilket lægger stort pres på de mest attraktive lande, som DK, og givetvis var udløsende faktor for Brexit. Etniske briter udgør i dag et mindretal i London!

DK modtager faktisk stadig flygtninge, senest er der åbnet for flere kvoteflygtninge, men kan vi overhovedet regne med, at det bliver de mest trængende, som opnår indrejsetilladelse, eller bliver det mon i høj grad de rigeste, de stærkeste eller de, som allerede har gode forbindelser i Nordeuropa? Vi har i hvert fald allerede taget imod en hel del opportunister, kriminelle og fundamentalister, som vi helst ville have været foruden, og vi må nok regne med, at uønskede elementer fortsat vil passere igennem udredningen.

Og særlig bør vi nok overveje, hvorvidt det er rimeligt, at vi henter højt uddannet arbejdskraft i de fattige lande. Det kan meget vel anskues som en win-win proces, hvor både vi, migranterne og hjemlandet umiddelbart tjener flere penge. Men det vedligeholder nogle uheldige mønstre, hvor enhver landsby i de fattige lande vil kæmpe for at skaffe flere hertil, mens de rige landes godgørenhed kommer til at handle om at håndplukke genier.

Det kan let blive misvisende, når sagen anskues personligt, for hvem ønsker skuffe fattige drenge, som håber på en karriere i Europa? Millioner står i kø og nogle få vil tjene formuer som læger eller fodboldhelte, mens andre kommer til at pudse sko og tørre røv på rige europæere. Ikke nødvendigvis etnisk indfødte, men Europas nye, lukrativt indstillede, globaliserede overklasse.

Og jeg synes måske, du er lidt med på vognen Kim. Med ægte preussisk snusfornuft gør du regnestykket op i penge. Vi har brug for flere 'arbejdsmaskiner' til at udfylde, især de ikke særlig vellønnede, sociale jobs, som ikke kræver stort andet, end hvad unge ufaglærte indvandrere kommer med. For mit eget vedkommende håber jeg, at betjeningen og fællesangen stadigvæk foregår på dansk, når det bliver min tur, men virkeligheden bliver nok stadig mere babylonisk. Indvandringens følger er ikke blot økonomiske, men kulturelle. Nordeuropas metropoler er ved at blive nordafrikanske og mellemøstlige klansamfund.

Sagens kerne er jo, at etniske europæeres antal er stagnerende, mens indvandreres antal stiger konstant og mange steder snart vil overtrumfe de indfødtes, medmindre bremserne sættes i. Men vismænd kræver som et dogme, at vi skal vedblive med at vækste, også befolkningstallet skal stige, for en stagnerende befolkning vil medføre lavere økonomisk vækst.

Spørgsmålet er så blot, om ikke en højere grad af etnisk homogenitet og en lavere befolkningstæthed, hvilket vil føre til mindsket behov for nye boliger, motorveje, infrastruktur og globaliseret trafik, kan blive et større attraktiv end flere penge i de kommende årtier?

Sören Tolsgaard

Kim Folke Knudsen -

Jeg vil lige tilføje, at situationen i efterkrigstidens Tyskland naturligvis var anderledes.

Dog var der jo ikke tale om , at vestmagterne kontrollerede alt. Stalin sad - ikke ulig Assad i dag - diktatorisk på magten, og millioner af østeuropæere ville, hvis de havde kunnet, ligesom din familie være flygtet, hvis ikke jerntæppet havde forhindret det. Der kom ikke flere flygtninge end overkommeligt, og kulturelt var afstanden mindre, end tilfældet ofte er med vor tids flygtninge.

Nu flygter så mange over så store afstande, at Europa er nødt til at overveje, hvordan situationen kan gribes an. Man kan ikke vedblivende hjælpe andre, hvis man ikke kan hjælpe sig selv!

Vesten har tabt de senere årtiers forsøg på at trænge flygtningeskabende despoter og fundamentalister tilbage. Derfor stiger flygtningestømmen og er uoverskuelig for det relativt lille og i forvejen tæt befolkede Vesteuropa. Vi håndplukker ganske vist stadig arbejdseffektive lønarbejdere, ægtefæller og familiesammenførte ud fra personlige eller erhvervsmæssige motiver. De allermest forfulgte og truede flygtninge finder vi også plads til, men ikke meget mere end det.

Så om end jeg indser nødvendigheden af en restriktiv politik, finder jeg det rystende, når flygtninge returneres til brændpunkter som Afghanistan, hvor der, siden USA tog benene på nakken, såvidt jeg ved, end ikke findes relativt sikre zoner eller lejre, hvor de kan indkvartres. Situationen i Afghanistan synes nu værre end i Syrien, hvor man har sikre zoner og lejre i nabolandene.

https://www.bt.dk/samfund/nabi-blev-sendt-ud-af-danmark-hvis-jeg-bliver-...

Det er forkasteligt, at et stort antal dybt kriminelle og skadelige indvandrere har opholdstilladelse i Europa, mens vi sender uskyldige asylsøgere retur til en borgerkrig. Det er et svigt af dimensioner. Nogle slår notorisk på, at vi blot skulle have holdt os fra disse konflikter, så havde mange menneskeliv været sparet. Men så enkelt er det ikke. Despoter ville alligevel have forøget deres magt og skabt millioner af flygtninge. Vi kunne så sige, at dette ikke var vores skyld, men håndteringen af de mange flygtninge havde allgevel hvilet tunget på den rige verdens skuldre.

Konklusionen er for mig at se, at den rige verden i det mindste er nødt til at hjælpe nødstedte flygtninge, helst i FN-regi, så de sikres indkvartering i nærområder med henblik på generhvervelse af i hvert fald nogle af de territorier, som de er fordrevet fra. Vi er nødt til at støtte dem, moralsk, politisk og økonomisk, ellers vil despoti og fundamentalisme vinde yderligere terræn til skade for os alle.