Folk

Breivik mener selv, at han er klar til at komme ud i det norske samfund igen

Anders Breivik vil prøveløslades. Den norske anklagemyndighed er ikke enige i vurderingen
Anders Breivik  har ansøgt om en prøveløsladelse, fordi han mener, at han er klar til at komme ud i det norske samfund igen.

Anders Breivik har ansøgt om en prøveløsladelse, fordi han mener, at han er klar til at komme ud i det norske samfund igen.

LISE AASERUD

Debat
28. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Anders Breivik

Anders Breivik fik i 2011 en forvaringsdom på mindst ti år, og den er nu udløbet. Den dømte massemorder mener selv, at han er klar til at komme ud i det norske samfund igen, og derfor har han ansøgt om en prøveløsladelse.

Øystein Storrvik

Den norske anklagemyndighed deler ikke Breiviks vurdering, og derfor kommer der et retsmøde: »Breivik vil have mig til at argumentere bedst muligt for sin prøveløsladelse,« siger forsvarsadvokat Øystein Storrvik til VG. Held og lykke med det, Storrvik.

Sønderjyder

I dag afholdes Sønderjysk Kagefestival – Danmarks sødeste festival – som reklamerer med »Pomle, kløben og ingenting, så langt øjet rækker.« Om det er irriterende eller meget sjovt må være op til den enkelte at vurdere.

Sønderjyder II

Men man bliver næsten nødt til lige at google det, ikke sandt? Så her kommer den: Pomle er et sønderjysk ord for bolle, kløben er et rosinbrød med sukat, og ingenting er en sønderjysk småkage med marengs på toppen.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her