Folk

DR bruger hadgruppeadvokat som kilde til historie om transkønnede atleter

Statsradiofonien interviewer kvindelig løber, der har lagt sag an om udelukkelse af transkønnede atleter – men glemmer at nævne, at løberens advokat er fra en ekstremistisk organisation, der bekæmper transkønnede og homoseksuelle. Her er dagens FOLK
DR’s USA-korrespondent har interviewet den kvindelige løber Chelsea Mitchell og hendes mor, der har lagt sag an om udelukkelse af transkønnede atleter. Men glemmer at nævne, at advokaten er en del af en ekstremistisk kreds, der blandt andet forsvarer tvangssterilisering af transkønnede.

DR’s USA-korrespondent har interviewet den kvindelige løber Chelsea Mitchell og hendes mor, der har lagt sag an om udelukkelse af transkønnede atleter. Men glemmer at nævne, at advokaten er en del af en ekstremistisk kreds, der blandt andet forsvarer tvangssterilisering af transkønnede.

Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Debat
4. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

 

Chelsea Mitchell

»Vi havde ikke en chance mod deres fysik. Det var ikke fair,« siger den 20-årige kvindelige løber. Hun har lagt sag an mod det amerikanske skoleatletikforbund CIAC med krav om, at transkønnede udelukkes fra kvindesport.

 

Christy Mitchell

Er mor til Chelsea og fortæller, at »mange piger har mistet muligheden for at gå videre til finalerne og vinde mesterskaber«, det var et udbredt problem i hele staten, mange piger blev forbigået, og at det har ramt så mange piger hårdt at konkurrere mod transkønnede.

 

Danmarks Radio

DR’s USA-korrespondent har interviewet den kvindelige løber, hendes mor og deres advokat Christiana Holcomb om kampen mod de transkønnede atleter og strikket det sammen til en stor artikel på dr.dk.

 

Christiana Holcomb

Advokaten kommer fra »det konservative, kristne advokatfirma, Alliance Defending Freedom«, skriver DR, men glemmer helt at nævne, at organisationen er defineret som hadgruppe, blandt andet fordi den ønsker at kriminalisere homoseksualitet og forsvarer tvangssterilisering af transkønnede.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Argh, hvor pinligt, DR..

David Zennaro, Per Klüver, Jesper Frimann Ljungberg, Steffen Gliese og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Nicolaj Ottsen

.... og information glemmer at nævne at hadgruppe designationen, ikke er nogen officiel designation, men noget SPLC (southern poverty law center) har tildelt dem. Og de er mig bekendt ikke ligefrem kendt for deres ikke ideologiske standpunkter.

Ville være super, hvis information ikke begik den samme fejl, som de beskylder DR for i samme whatever-this-is

Niels Brix Klausen, Jesper Frimann Ljungberg, Morten Pedersen, Niels Elgaard Larsen, Erik Fuglsang, Lisbeth Glud og Christian Christensen anbefalede denne kommentar
Nicolaj Ottsen

For lige at komme eventuelle misforståelser i forkøbet, jeg tager ikke stilling. Konstaterer blot at USA et et dybt splittet land hvor ingen "charitable organisations" har rent mel i posen, og det syntes jeg information skulle påpege.

Jesper Frimann Ljungberg, Erik Fuglsang og Lisbeth Glud anbefalede denne kommentar

I en sladderspalte er det altid et godt udgangspunkt at prioritere argumentationen med udgangspunkt i Name-calling og Ad hominem ifølge Paul Graham's argument hierarki.

Den gennemsnitlige læser sætter alligevel aldrig spørgsmålstegn ved argumentationen, selv om den adresserer den selvsamme metode i objektet for nedgørelsen / udskamningen.

Steffen Gliese

Hvis det kan betyde et stop for sport som konkurrence, vil meget være vundet.

Hvis DR skriver at den interviewede kommer fra »det konservative, kristne advokatfirma, Alliance Defending Freedom«, så ved man for det første da rigeligt. Det her er skøre mennesker.

For det andet skriver Information, at organisationen er defineret som en hadegruppe. Ok, information! Hvem har så defineret organisation som en hadegruppe? Det er vel en lige så stor udeladelse som den DR laver. Er det f**king Facebook eller hvem er det? Et politisk organ?

Louise Hansen

Det bliver svært med advokatbegrebet generelt, hvis man skal dykke ned i dennes egne politiske tilhørsforhold hele tiden. Forsvarer advokaten sin klient? Sklal han /hun nu også forsvare sig selv?

Hvorfor er advokatens tilhørsforhold så vigtigt? Vi ved alle, at alle advokater har en agenda. Vi ved alle, at ingen kan dømme retmæssigt, ingen kan være objektiv. Hvem beslutter, hvornår noget er "ekstremistisk"

Nicolaj Ottsen

... og det bliver ikke mindre svært, når det synspunkt du repræsentere i retten, bliver til et at de synspunkter der i SPLCs øjne gør ADF til en hadgruppe.

“Allowing males to compete in the female category isn’t fair and destroys girls’ athletic opportunities. Males will always have inherent physical advantages over comparably talented and trained girls—that’s the reason we have girls’ sports in the first place. And a male’s belief about his gender doesn’t eliminate those advantages.” – ADF legal counsel Christiana Holcomb, referring to trans female athletes as male in ADF news release, 2019

David Zennaro

Faktisk er det faktuelt forkert, at unge transkvinder er stærkere end alderssvarende ciskvinder. Hvis en ung transkvinde bliver behandlet med hormonblokkere og østrogen, så bliver hun ikke stærkere end andre kvinder. Og hun får ikke større knoglemasse som mænd gør.

Nicolaj Ottsen

@David Zennaro, det er jeg ikke kvalificeret til at udtale mig om. Min pointe er blot, at SPLC hadgruppe definition, syntes at overlappe mistænkeligt meget med dem de er uenige i.