SERIEFOLK

Freudiansk filminstruktør: Blixen løj om syfilis på grund af stærk faderidentificering

På Bornholm dropper man at begrænse mediernes frihed, og Christian Braad Thomsen synes, det er tarveligt at kalde Blixen syfilisbefængt. Her er dagens FOLK
I anledning af Bille Augusts film ’Pagten’ skriver filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen i filmmagasinet Ekko, at Karen Blixen løj om at have syfilis.

I anledning af Bille Augusts film ’Pagten’ skriver filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen i filmmagasinet Ekko, at Karen Blixen løj om at have syfilis.

The Granger Collection/Ritzau Scanpix

Debat
16. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Nordsjællandske gymnasieelever

I Dyrehaven ved København deltog knap 6.000 gymnasieelever i fredags i den såkaldte puttefest, som er et drukbaseret indvielsesritual, hvor man hører musik og skriver ord som »luder« og »pik« på hinanden. Det foregik i mindre grupper og overskred ikke forsamlingsforbuddet.

Østjysk underviser

En 67-årig underviser skal for retten i Randers, tiltalt for at have truet og chikaneret Inger Støjberg i breve og beskeder. Han har angiveligt skrevet: »Du går direkte mod en langsom og meget smertefuld død«, og med sine klasser skal han have sunget en sang med omkvædet: »Vi hader Inger«.

Bornholmsk borgmester

Bornholms kommunalbestyrelse dropper den spærretid, der blandt andet skulle formene medierne adgang til kommunale institutioner i månederne op til kommunalvalget. Det skyldes debatten »om grundlovssikrede rettigheder, pressefrihed og så videre«, udtaler borgmester Thomas Thors (S) til DR.

Freudiansk filminstruktør

I anledning af Bille Augusts film Pagten skriver filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen i filmmagasinet Ekko, at Karen Blixen løj om at have syfilis: »Når det var så afgørende for Karen Blixen at have syfilis, skyldtes det utvivlsomt hendes stærke faderidentificering.«

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Christian Braad Thomsen :

"Når det var så afgørende for Karen Blixen at have syfilis, skyldtes det utvivlsomt hendes stærke faderidentificering."

Ja, for det kunne umuligt skyldes, at hendes mand havde givet hende sygdommen, der var ualmindeligt ubehagelig, for at sige det mildt..