Folk

Vi introducerer Tesfaye-håndtrykket

Mattias Tesfaye leder udlændingepolitikken med fast hånd. Og nu vil ministeren gøre det sværere for ansøgere, der skal have dansk statsborgerskab, at slippe for at trykke hånd med en kvinde
Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har fremlagt et lovudkast om, at håndtryksceremonier skal finde sted i bopælskommunen, og det skal være en borgmester eller rådmand, der trykker hånd. Det vil gøre det sværere for ansøgere, der skal have dansk statsborgerskab, at slippe for at trykke hånd med en kvinde.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har fremlagt et lovudkast om, at håndtryksceremonier skal finde sted i bopælskommunen, og det skal være en borgmester eller rådmand, der trykker hånd. Det vil gøre det sværere for ansøgere, der skal have dansk statsborgerskab, at slippe for at trykke hånd med en kvinde.

Jens Dresling

Debat
25. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

 

Tesfaye-håndtrykket I

Han lovede at erstatte kagefejring af udlændingestramninger med postevand og tørt rugbrød, da han tiltrådte som udlændingeminister efter Inger Støjberg. Men for Mattias Tesfaye betød løftet ikke et farvel til grundlovsceremoniens håndtryk som betingelse for statsborgerskab.

 

Tesfaye-håndtrykket II

Nu har Støjbergs efterfølger endda fremlagt et lovudkast, der strammer op. Fremover skal håndtryksceremonier finde sted i bopælskommunen, og det skal være en borgmester eller rådmand, der trykker hånd. Det bliver sværere for dem, der ikke ønsker at trykke en kvinde i hånden.

 

Tesfaye-håndtrykket III

Den erklærede hensigt med ændringen er nemlig ifølge lovbemærkningerne at forhindre, at en ansøger fravælger egen kommune, hvis borgmesteren er en kvinde. Det samme gælder muligheden for at erstatte en kvindelig borgmester med et mandligt medlem af kommunalbestyrelsen.

 

Tesfaye-håndtrykket IV

Foreløbig er Tesfaye-håndtrykket udskudt til en uvis fremtid, fordi håndtryk indtil videre er suspenderet på grund af risiko for smittespredning. Den seneste anbefaling fra Sundhedsstyrelsen påbyder således stadig afstand og hyppig rengøring af »overflader, som mange rører ved«.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

erik pedersen

Jeg nærer en større og større foragt for det menneske og hans partifæller

Mvh Hanne Pedersen

Gitte Loeyche, Katrine Damm, Thomas Tanghus, Svend-Erik Runberg, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Og her gik man lige og drømte om, at coronaens usynlige fangarme langt om længe havde fået gjort kål på de klamme, sygdomsbefængte og uvaskede efter toiletbesøg håndtryk.

Men NEJ, siger Tesfaye.
Det skal være LØGN !
- Når du vil have statsborgerskab, SKAL du gøre det, alle vi andre undgår.

Kun sådan bliver du en del af det verdensberømte, danske fællesskab.

Bjarne Tingkær, Marianne Jespersen, Gitte Loeyche, Katrine Damm, Thomas Tanghus, Torben Skov og erik pedersen anbefalede denne kommentar