SERIEFOLK

Klassekampen har ramt finanseliten: Unge børsmæglere klager over ’inhumane’ forhold

Klassebevidsthedens spøgelse har endelig fundet vej til finanssektoren, hvor unge børsmæglere beklager sig over den ulidelige udbytning, som de bliver udsat for af banker som Goldman Sachs
En af investeringsbankernes nestorer, Xavier Rolet, kalder unge børshajer for forkælede, fordi de ønsker en kortere arbejdsuge på højest 80 timer.

En af investeringsbankernes nestorer, Xavier Rolet, kalder unge børshajer for forkælede, fordi de ønsker en kortere arbejdsuge på højest 80 timer.

Shutterstock

Debat
6. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Goldman Sachs I

Konstant stress, udmarvende arbejdsuger på 95 timer og mindre end fem timers søvn om dagen. »Det er inhumant, nærmest mishandling,« siger en anonym ansat, der som flere af sine kolleger tvivler på, hvor længe de holder ud. Den tragiske sag handler selvfølgelig om unge børsmæglere i Goldman Sachs.

Goldman Sachs II

En ny undersøgelse tegner et dystert billede af arbejdsforholdene i verdens største investeringsbanker, men en af branchens nestorer Xavier Rolet mener, at de unge børshajer er forkælede. Bankerne bør bare ansætte arbejdsivrige, »sultne unger« med fattig baggrund, skriver han på LinkedIn.

Goldman Sachs III

Finansgiganterne vil ikke imødekomme de unge bankfolks krav om en arbejdsuge på maksimalt 80 timer om ugen, men Goldman Sachs har dog indvilliget i en lønforhøjelse. Gennemsnitslønnen for en ung, nyansat stiger fra 550.000 til cirka 700.000 kroner om året – eksklusiv bonusser og tillæg.

Kylie Jenner

Også realitystjernen Kylie Jenner fra Kardashian-klanen må siges at være ung og flittig. For nylig fortalte Jenner i en video, at hendes treårige datter, Stormi, allerede »arbejder på sit eget brand«. Stormi har sit eget kontor, hvor hun, ifølge Jenner, »ordner alle sine forretninger«.

 

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her