SERIEFOLK

Der er lige så mange kvindelige som mandlige idioter

Ordener hænger man på idioter, er det sagt. Hvis det er rigtigt, er der næsten lige så mange kvindelige som mandlige idioter, viser en gennemgang af kongehusets ordensuddeling i maj-juni 2021
Kongehuset har uddelt 310 ordener i maj-juni. Det er ikke gået FOLKs næse forbi.

Kongehuset har uddelt 310 ordener i maj-juni. Det er ikke gået FOLKs næse forbi.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat
18. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Dekorerede

FOLK er ikke færdig med analysen af de 310 ordener, som kongehuset har uddelt i maj-juni som omtalt i sidste uge. Ordener hænger man på idioter, er det sagt, men der synes en markant skævhed i modtagerkredsen. Groft sagt kan det sammenfattes således: Jo finere orden, jo færre kvindelige idioter.

Sølvbærere

Vi starter så at sige fra bunden med fortjenstmedaljen i sølv. Den gives kun til danske statsborgere og kun til offentlig ansatte, der kan se tilbage på 40 års uafbrudt tjeneste. 104 kvinder har modtaget sølvmedaljen i maj-juni, mens 70 mænd har fået den til knaphullet.

Belønnede

Så gælder det den kongelige belønningsmedalje, som kan gives med eller uden krone til privatansatte, der har været ansat uafbrudt 50 år hos samme arbejdsgiver – dog ikke til akademikere. Her har 48 mænd fået belønningsmedaljen, mens antallet af kvindelige belønnede er 34.

Riddere

Så er vi kommet til toppen af medaljeræset, og her er skævheden udtalt: Ridderkorset i en eller anden grad er uddelt til 38 mænd og 13 kvinder – heraf er de tre endda udenlandske ambassadører. Altså er kun hver fjerde nyslåede ridder af Dannebrogordenen en kvinde.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

David Zennaro

Ja, det er hårdt at være en mand. Vi må bære mange tunge byrder. ;-)

Maj-Britt Kent Hansen

Fordelingen af ordner mellem mænd og kvinder og efter rang illustrerer på udmærket vis, hvorfor vi har en sygeplejerske-strejke, og at den forældede tjenestemandsreform til stadighed skaber forskelle mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet.

Jens Christian Jensen

"Ordener hænger man på idioter"
Et helt igennem tåbeligt og generaliserende udsagn.