Folk

Nedjusteret apanage stiller ikke kongehuset over for økonomisk smalhals

Finanslovsudspillet lægger op til lønnedgang for kongefamilien, men det er angiveligt kun regnskabstekniske reguleringer, der ikke indskrænker råderummet hos rigets højestgagerede modtagere af overførselsindkomst
Dronning Margrethe besøgte på denne finanslovsmandag Nationalpark Thy.

Dronning Margrethe besøgte på denne finanslovsmandag Nationalpark Thy.

Henning Bagger

Debat
31. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Kongehuset

Finanslovsudspillet synes at straffe for H.M.Dronningen og andre flittigt virkende royale figurer med en apanagenedgang på 1,7 procent i 2022, to millioner kroner mindre end i år, ud af en samlet tildeling på 115 millioner kroner ...

Budgetbisser

... Amalienborg får dog stadig råd til tobaksvarer og ekstravagante hatte. Ifølge en note har »korrektionen af bevillingsniveauet ikke betydning for den faktisk udbetalte statsydelse«, men skal blot sikre »en mere retvisende budgettering«.

Morten Søndergaard

Endelig kunne Aarestrup-medaljen fra 2020 uddeles. Fredag kvitterede den hædrede digter, beæret, med en serie veloplagte strofer, der filosoferede over nødvendigheden af at være »nogenledes kold for at kunne skildre sin ild«.

Ane Halsboe-Jørgensen

På et foto dekoreret af designer Jim Lyngvild ses vores nye kultur- og kirkeminister posere som norrøn sandsigerske, en såkaldt vølve. Det er en kæk start, som favner kitsch og asatro – og derfor vækker øjeblikkelig modvilje i kultur- og kirkeliv.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her