Kommentar

Overborgmesterkandidatens forslag om hashlegalisering vil skade vores børn og unge

Kriminelle vil finde en vej trods legalisering, og det kan sætte de 13-årige i en skidt situation. Sophie Hæstorp Andersens forslag om legalisering af hash er ikke tænkt helt til ende, skriver retsordfører for DF, Peter Skaarup og medlem af Borgerrepræsenationen for DF Finn Rudaizky i dette debatindlæg
Debat
18. august 2021

Hash skal ikke gøres mere tilgængeligt for vores børn, end det er i dag.

Det kan langt de fleste heldigvis erklære sig enig i.

Det gælder dog ikke socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen, der også er spidskandidat til overborgmesterposten i København. Hun vil nemlig legalisere hashsalg i København og lukke Pusher Street på Christiania.

Det forslag er ikke tænkt helt til ende. For hvis Pusher Street bliver lukket, rykker handlerne bare et andet sted hen i byen. Det vil altså betyde, at Pusher Street reelt kan blive flyttet til Rådhuspladsen eller til Nørreport Station, og det er næppe en god løsning.

Som en del af forslaget fremgår det desuden, at hashsalget skal legaliseres for voksne over 18 år. Men hvad så med de unge under 18 år?

Medmindre man tør gå hele vejen og lade alle, også dem på 13 år, købe hash, er der ikke tale om en reel legalisering. De 13-årige havner i en situation, hvor de enten kan købe hash af de 18-årige eller skaffe det via det illegale marked.

Det vil alt andet lige gøre hash mere tilgængeligt for vores børn, og det bliver vi nødt til at kæmpe imod. Vi bliver nødt til at tage ansvar for både vores børn og unge og for vores folkesundhed.

En legalisering af hash vil hurtigt kunne føre til et øget forbrug, og når man tager stoffets skadevirkninger in mente, kan det få alvorlige konsekvenser for danskernes sundhed.

Dansk Folkeparti tror ikke på, at en legalisering vil komme narkotikakriminaliteten til livs.

De kriminelle vil såmænd finde andre måder at tjene deres penge på. 

Enten ved at gå i priskrig med staten eller ved at sælge andre former for narkotika. Og hvis det sker, vil vi kunne stå i nøjagtig samme situation og diskutere, om man så også skal legalisere dem.

Det er et skråplan, og det er et håbløst forsøg på en ordentlig og holdbar løsning.

Måske det skulle indgå i overvejelserne, Sophie Hæstorp Andersen?

Peter Skaarup er retsordfører for DF, og Finn Rudaizky er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for DF

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er voldsomt bekymrende, at to politikere - enten på grund af intellektuel dovenskab eller uformåen - dels fremkommer med udokumenterede påstande (f.eks.: " En legalisering af hash vil hurtigt kunne føre til et øget forbrug ...") og dels bringer deres tro i spil: "Dansk Folkeparti tror ...".
Jeg vil appellere til, at indlæg i Information i større udstrækning underlægges en kvalitetskontrol, så vi læsere undgår kommentarer på dette niveau.

Rasmus Grouleff, erik pedersen, Thomas Tanghus, Mads Greve Haaning, Mikkel Bonde Stouby, Steffen Gliese og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg TROR i modsætning til de 2 DF'ers TRO, at det vil have flere samfunds og menneskelige fordele at lovliggøre hash.

Undersøgelser fra de steder hvor det er sket er hashforbruget ikke voldt problemer. Det har i stedet frembragt et rener stof - samfundet kan få afgiften til andre formål - ja her kunne hentes penge til klimaet i stedet for fra de nyuddannedes dagpenge som JE-J har forslået.
Ligeledes vil det komme politi, retsvæsen og de overfyldte fængsler til gode.

Det er ellers ret sjovt at de 2 DF'er nu finder det i orden med Pusher Street på Christiania, når de tidligere ellers "tordner" mod det. En anden "sjov " ting er at skrive, at der ikke kan laves forbud for børn og unge - de vil bare få adgang alligevel. Jaså men hvad så med alkoholforbud osv...

Viggo Okholm, Thomas Tanghus, Mads Greve Haaning og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar