Læserbrev

Vi har stadig ikke taget det nødvendige opgør med børnefattigdom

Fattigdom, der starter i barndommen, følger børnene hele livet. Regeringen må genindføre en officiel fattigdomsgrænse, afskaffe kontanthjælpsloftet og tage ansvar for at nedbringe antallet af fattige børn, skriver formand for DSU Hillerød, Frederik Mulla Hansen, i dette debatindlæg
Fattigdom, der starter i barndommen, følger børnene hele livet. Regeringen må genindføre en officiel fattigdomsgrænse, afskaffe kontanthjælpsloftet og tage ansvar for at nedbringe antallet af fattige børn, skriver formand for DSU Hillerød, Frederik Mulla Hansen, i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
27. august 2021

Et hovedformål for den socialdemokratiske regering må og skal være at nedbringe antallet af fattige børn.

I 2019 var der ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 59.570 fattige børn i Danmark, og selv om tallet er en del lavere end i 2016, er der stadig brug for handling på området.

Samtidig viser Mødrehjælpens undersøgelse fra 2019, at 68 procent af de fattige forældre oplever, at børnenes trivsel er påvirket negativt af familiens økonomi.

Hvordan kan vi retfærdiggøre, at et rigt land som Danmark med en universel velfærdsstat har fattige børn? Der er alt for mange danske familier, der ikke har råd til nyt vintertøj eller at tage ud at rejse.

Set med samfundsøkonomiske briller er det også en vigtig opgave for regeringen, at børnene får en bedre tilværelse, da børnene klarer sig dårligere både i skolen, med familielivet og på arbejdsmarkedet

Det er en ond cirkel.

Derfor bør vi genindføre en officiel fattigdomsgrænse og afskaffe kontanthjælpsloftet, når vi ved, at fattigdom modvirker beskæftigelsesindsatserne.

Frederik Mulla Hansen er formand for DSU Hillerød

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Jeg går ind for at afskaffe fattigdom hos alle borgere i Danmark.
Ingen skal undvære mad, varme og husly eller medicin.
Alder underordnet.

Marianne Stockmarr, David Zennaro, Franz Nitschke, Dorte Sørensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Selv om formand for DSU Hillerød, Frederik Mulla Hansen skriver om børn - så er det bemærkelsesværdigt, at han skriver -"Derfor bør vi genindføre en officiel fattigdomsgrænse og afskaffe kontanthjælpsloftet, når vi ved, at fattigdom modvirker beskæftigelsesindsatserne."- selv om han påpeger grunden er den hellige gral arbejde så vil en afskaffelse af kontanthjælpsloftet omfatte alle og ikke bare en nulsums øvelse, som det forslag socialdemokraterne tidligere kom op med for at hjælpe fattige børn.