Klumme

Stæretræf i havens træer er betagende sensommerlig fryd

De står som røg ud over markerne og dækker himlen over én med et tag af ivrigt baskende vinger – før de siger farvel og tak for i år
»Den gængse forklaring på, at stærene færdes i kæmpeflokke, er vist netop, at det gør det svært for en rovfugl at angribe. At fuglemængden i luften virker ligesom en sildestime i havet, og de bevæger sig også på samme måde.« skriver Karen Syberg.

»Den gængse forklaring på, at stærene færdes i kæmpeflokke, er vist netop, at det gør det svært for en rovfugl at angribe. At fuglemængden i luften virker ligesom en sildestime i havet, og de bevæger sig også på samme måde.« skriver Karen Syberg.

Steen Agger

Debat
24. august 2021

Det var en uventet gave, da vi i sin tid flyttede til Møn, at opdage, at vi havde bosat os i den ende af landet, hvor stærene samler sig, før de søger sydpå. Det var ærligt talt ikke indgået i vores overvejelser, men hvilken fryd hvert år når de kommer – i år i et helt overdådigt antal.

Nu, hvor vi er i august, mødes de nye stærekuld til kæmpetræf og fouragering i vores høje træer. De står som røg ud over markerne, de dækker himlen over én med et tag af ivrigt baskende vinger, før de siger farvel og tak for i år.

Mens det stadig var lunt og stille, og vi sov med alle vinduer åbne, blev man dagligt vækket af deres morgenfriske kvidren og knebren og hvinen fra træerne. Så måtte man ud og se, hvor de nu var: i bøgetræet, i valnøddetræet, i ahorntræet i skellet eller i ahorntræet ved garagen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her