SERIEFOLK

Storhedsvanvid? 8 procent af amerikanerne mener angiveligt, at de kan tæske en elefant

... Og 15 procent mener, at de kan banke en kænguru
Ifølge en ny YouGov-måling mener otte procent af amerikanerne, at de tæske en elefant.

Ifølge en ny YouGov-måling mener otte procent af amerikanerne, at de tæske en elefant.

Tony KARUMBA

Debat
12. august 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Clubhouse

I år lanceredes det sociale medie Clubhouse. Omgivet af et skær af eksklusivitet, fordi det krævede en særlig invitation, fik klubhuset hurtigt millioner af medlemmer. Nu er dillen drevet over, og ifølge tvivlsomme New York Post rumsterer Taleban nu i ruinerne og bruger platformen til at holde møder.

Amerikansk exceptionalisme

Det er sagt, at det amerikanske imperium ikke mindst hviler på en uforlignelig tro på egne fortræffeligheder. Ifølge en ny YouGov-måling mener 15 procent af amerikanerne, at de kan banke en kænguru, og otte procent kunne angiveligt tæske en elefant – i Storbritannien er tallet to procent.

Kvindekamp I

Med en såkaldt »tofingertest« har den indonesiske hær hidtil undersøgt kvindelige rekrutters såkaldte jomfruhinde i forbindelse med lægetjek. Den nedværdigende praksis stopper nu. Hurra for det.

Kvindekamp II

For første gang i det japanske naturreservatet Takasakiyamas 70-årige historie har en flok på 677 makakaber fået en hun som alfa. Det lykkedes niårige Yakei at detronisere den 31-årige Sanchu, og siden har hun gået rundt med halen i vejret, banket sig på brystet og rystet trætoppene.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Mathias Sindberg

Vedr.: Kvindekamp I
Det lyder fuldstændig forrykt med den tofingertest .... som et eller andet vi mænd kan dumme os med at bralre om til Julefrokosten !!

Men jeg opfatter ikke dit indlæg som en vittighed; men forbandet virkelighed i det muslimske land.

Michael Slotsted

Det er vel mere imponerende, at kun 8 % i en onlineundersøgelse vælger at trolle.

Bo Stefan Nielsen

Go Yakey! ♀

Eva Schwanenflügel

Det er skam ikke kun muslimske lande, der anvender sig af "jomfruhinde-testning" :

"Here’s the good news: California may soon ban virginity testing. Assemblywoman Lorena Gonzalez introduced a bill on Wednesday that would penalize medical practitioners for examining a woman or girl’s hymen in an attempt to ascertain whether she’s ever had vaginal intercourse.

Advertisement

Here’s the bad news: it is 2020 and virginity testing is still completely legal across America. There are no federal or state laws outlawing the procedure and no clear guidelines from major US medical bodies on how doctors should respond to requests to perform one. Last year New York lawmakers weighed legislation that would make hymen examinations a felony, but the bill hasn’t been passed yet.

Virginity testing is a highly invasive and entirely unscientific practice rooted in a patriarchal obsession with women’s “purity”. The state of your hymen is not an indicator of whether you’ve had sex or not – and virginity isn’t a medical fact but a social construct. United Nations agencies have noted that virginity testing has been documented in at least 20 countries around the world and have called for “this medically unnecessary, and often times painful, humiliating and traumatic practice” to end.

There are a couple of reasons why virginity tests haven’t been banned in America yet. First, the country is full of misogynistic lawmakers who are hellbent on turning the country into Gilead. Second, there hasn’t been a lot of discussion around virginity tests until recently. The issue was only really catapulted into the national consciousness last November, when rapper TI made headlines for boasting that he takes his daughter for an annual virginity test.

“We have yearly trips to the gynaecologist to check her hymen,” the rapper said on a podcast. “Yes, I go with her … I will say, as of her 18th birthday, her hymen is still intact.”

TI’s revelation, which he later claimed was “sensationalized”, provoked widespread disgust and was the direct inspiration for the bills that have been introduced in New York and California. It’s probably not the legacy he was expecting to leave, but TI may well go down in the history books for inadvertently helping to outlaw virginity testing in America."

https://www.theguardian.com/world/2020/jan/11/why-are-virginity-tests-st...

Forstå det nu : DER FINDES IKKE JOMFRUHINDER, DET ER EN MYTE !!

Thomas Tanghus, Sara Arklint, Daniel Joelsen, Svend Erik Sokkelund og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Ja, ingen kultur eller religion kan undsige sig retten til dumhed.