Folk

Det er flot, at forsvarsministeren tog på arbejde den dag, Kabul faldt

En af forsvarsministerens partifæller mener, at hun burde have en medalje for at arbejde på en søndag
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) under samrådet i folketingets forsvarsudvalg om hendes ophold på Ærø, mens Kabul faldt.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) under samrådet i folketingets forsvarsudvalg om hendes ophold på Ærø, mens Kabul faldt.

Mads Claus Rasmussen

Debat
20. september 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Forsvarsminister

Dyrkelsen af den dyd, det er at gå på arbejde, nåede nye højder i fredags på et møde i Forsvarsudvalget. Her skulle forsvarsminister Trine Bramsen (S) forklare, hvorfor hun valgte at besøge lokalpolitikere på Ærø den dag, Kabul faldt. En kollega tog ministeren i forsvar.

Forstående kollega

Folketingsmedlemmet Annette Lind (S) fokuserede på det positive: »Jeg synes næsten, ministeren skulle have en medalje for at tage på arbejde søndag formiddag, fordi alle her ved, hvordan vi har haft en mega hård uge i forhold til den her tid omkring Afghanistan,« sagde hun.

Nona Gaprindashvili

Den georgiske skakspiller Nona Gaprindashvili vil ikke finde sig i, at nogen får hendes skakhistoriske bedrifter til at fremstå mindre, end de var. Derfor har hun sagsøgt Netflix for en replik i serien Queen’s Gambit, hvor der bliver sagt, at hun aldrig dystede mod mænd.

Mandlige skakspillere

Scenen, replikken falder i, foregår i 1968, og på det tidspunkt havde den nu 80-årige skaksspiller spillet officielle kampe mod 59 mænd. 28 af de mandlige skakspillere spillede hun mod samtidigt. Gaprindashvilis klage går også på, at hun i serien bliver kaldt russisk.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det var vel nok bare ærgerligt, at forsvarsministeren tog fejl af destinationen på arbejdspladsen..

I feks sundhedssektoren går folk på arbejde søndag efter søndag- også efter hårde uger. Hverken medalje eller anerkendelse tildeles på det grundlag .
De fleste må sågar selv sørge for, og betale for, transport til arbejdspladserne
Mvh Hanne Pedersen