Intermetzo

Georg Metz: Statsministeren udviser ikke respekt for den presse, der skal føre kontrol med regeringen

Statsministeren benyttede sin tale på veteranstævnet til at så mistro og vrede mod medierne og mediernes medarbejdere. Hun anstiftede ud af den blå luft en konspiration om pressens mangel på respekt for de mennesker, der har ofret alt, det meste eller meget – uden rod i den virkelighed, statsministre bør respektere
På Flagdagen forleden over for værn, veteraner og pårørende forlangte statsministeren respekt for soldaterne. Medierne udviser ikke respekt, sagde hun. Hvem konkret, Frederiksen havde i tankerne, står ikke klart. Statsministeren har valgt kun at svare, når det klart kan betale sig.

På Flagdagen forleden over for værn, veteraner og pårørende forlangte statsministeren respekt for soldaterne. Medierne udviser ikke respekt, sagde hun. Hvem konkret, Frederiksen havde i tankerne, står ikke klart. Statsministeren har valgt kun at svare, når det klart kan betale sig.

Keld Navntoft

Debat
17. september 2021

På Flagdagen forleden over for værn, veteraner og pårørende forlangte statsministeren Mette Frederiksen (S) respekt for soldaterne. Medierne udviser ikke respekt, sagde hun.

Hvem konkret, Frederiksen havde i tankerne, står ikke klart. Statsministeren har valgt kun at svare, når det kan betale sig.

Det havde ellers været på sin plads, hvis en journalist havde fået lejlighed til at stille opfølgende spørgsmål: hvad, hvem, hvornår, hvordan respekt? Men nej. Ikke nogen uddybning til pressen kom der fra pressens minister. Når toppen har talt; ingen yderligere kontakt, intet møde med den nysgerrige mikrofon. Resten er på Facebook.

Statsministeren for sin del udviser ikke respekt for de medier, den presse, der har til opgave at føre kontrol med regeringen. I respekt for borgerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

15/sep/2021

I Danmark er pressen den fjerde statsmagt,
det foretrækker “vore” politikere at glemme :-( ...

Med bekymret hilsen
Claus

Bjarne Andersen, Alvin Jensen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Når pressen kalder sig for den fjerde statsmagt, så må de også tåle sammen kritik som de 3 andre statsmagter, og ikke hyle som stukne grise ved den mindste kritik.

Søren Dahl, Emil Davidsen, Carsten Bjerre, Ete Forchhammer , Frederikke Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er nu ikke nogen lille kritik at slå fast at pressen ikke respekterede soldaternes arbejde med at evakuere truede personer fra Taleban, eller i det hele taget ikke ville give de danske styrker arbejdsro.

Desuden er postulatet en and og en stråmand, også kaldet fake news, beregnet til at skjule den virkelige misere, nemlig de manglende evakueringsplaner og den alt for iøjnefaldende nølen mod at komme igang.

Den indenrigspolitiske udlændingedagsorden trumfede sikkerheden for de, der havde været i dansk tjeneste i Afghanistan, og der blev lagt op til at svigte dem.

"Med afsløringen af den dansk-britiske aftale om betaling for at tage tolkene til Storbritannien er sidste ord i debatten om de afghanske tolke formentlig ikke sagt, og kritikken af den danske håndtering forstummer næppe heller med det samme.

Kritikken har hidtil primært drejet sig om, at regeringen først tog initiativ til en politisk aftale i ellevte time, og som nævnt også, at den ikke tilgodeså de tolke, der arbejdede i danske tjeneste før 2019. Da de danske kamptropper forlod Afghanistan i 2014, var de fleste tolke i dansk tjeneste således ikke omfattet af aftalen. Særligt sidstnævnte forhold fik flere danske veteraner til at opponere kraftigt mod den valgte løsning.

Samtidig bedyrede forsvarsminister Trine Bramsen, at kun ganske få tolke havde været ansat af Forsvaret de sidste to år, og at resten havde været udlånt af briterne. Disse var derfor nødt til at søge gennem den hidtidige tolkeaftale fra 2013, og mange har siden fået afslag. Efter massivt politisk pres endte det dog med, at flere alligevel kom med på de danske fly ud af Kabul."

https://olfi.dk/2021/09/09/danmark-betalte-storbritannien-for-at-tage-im...

Retfærdigvis skal det siges, at det ikke kun er den nuværende regering, der står bag den fordækte aftale, eller ikke ville revidere tolkeaftalen.
Det var også de borgerlige partier.

Men det var regeringen, der kom alt for sent igang med evakueringen, og helt fejlbedømte den kritik, der efterfølgende kom, ikke blot fra pressen, men også fra veteraner og tidligere chefer i forsvaret, samt fra store dele af befolkningen.

Derfor denne manøvre på flagdagen fra Mette Frederiksen, hvor hun beskylder medierne for at være efter soldaterne, når det er regeringen, der kritiseres.

I samme ånd kom en anden stråmand for nyligt om, at der var ved at danne sig en sejlivet myte, (selvmodsigende; det kan jo ikke være en myte, hvis den kun er ved at blive dannet) om at det skulle være 'lystfyldt' at arbejde.

Det eneste MF opnår med sine stråmænd, er at alle fremover vil vogte på hver en vending hun kommer med.

Søren Løvborg, uffe hellum, Bjarne Andersen, Kim Houmøller, Eric Philipp, Inger Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Alvin Jensen, Anne-Marie Esmann, Poul Genefke-Thye, Ruth Sørensen, Marianne Jespersen, Ete Forchhammer , John Damm Sørensen, Lisbet Møller, Knud Chr. Pedersen, Søren Nielsen, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Josephine Kaldan, Kenneth Jacobsen, Rolf Andersen, Lars Koch, Arne Albatros Olsen, Gitte Loeyche, Torben K L Jensen, erik pedersen, Elisabeth From, David Zennaro, Tommy Clausen, Frank Borchorst og Niels Makholm anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Ja, den frie presse er noget irriterende noget. Man får lyst til at fængsle hele banden.

Bjarne Andersen, Rolf Andersen, Inger Pedersen, Gert Romme, Alvin Jensen, Anne-Marie Esmann, Poul Genefke-Thye, Marianne Jespersen, Ete Forchhammer , Frederikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Civil ulydighed er vejen frem, fremovre......

Gert Romme, Alvin Jensen, Anne-Marie Esmann, Eva Schwanenflügel og Lisbet Møller anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Jeg tror magten er gået hende helt til hovedet.
Egoinflation hedder det.

Hun står jo aldrig selv på mål for sine udtalelser og påstande,
men sender bare sine ministre og embedsmænd afsted for at
forsvare/ forklare eller snakke helt udenom, når det ikke er nogen anden udvej.

Jeg håber, at SF eller EL vælter hendes regering, bare for at understrege at støttepartier skam skal tages alvorligt.

Og kan hun ikke gøre det nu, kan hun måske gøre det efter et nyt valg.

Men hun skal væltes først !

Kim Houmøller, Rolf Andersen, Gert Romme og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Rigtig fin og relevant klumme fra Metz.
Og så glæder jeg mig til at høre de blaserte i kommentarsporet forklare, hvordan en tidligere evakuering kunne have været afgørende for...ja, for hvad? For at flere blev reddet ud af landet? Mig bekendt har alle de lande, vi sammenligner os med, haft samme 'debat' om mulige tidligere (og lykkeligere) evakueringer fra Afghanistan. Ingen er nået frem til afgørende nyt, der kan understøtte forklaringer på dette. Andet end at USA tog røven på alle andre af deres samarbejdspartnere.

Det er en rundhåndet statsminister vi har. Hun kaster om sig med udskamninger, slet skjulte trusler og hjemmestrikkede påstande, der ikke valideres. Bør jeg som borger sige undskyld, bare for en sikkerheds skyld?

Bjarne Andersen, Dagmar Holdensen, Rolf Andersen, Inger Pedersen, Gert Romme, Alvin Jensen, Anne-Marie Esmann, Lars Koch, Poul Genefke-Thye, Marianne Jespersen, Ete Forchhammer , erik pedersen, Katrine Damm, John Damm Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Pilen peger på hendes lukkede team af rådgivere, som hun støtter sig til mens hun lukker munden på fagministre og politiske ordførere. Det er ikke noget jeg ved, det er noget jeg tror.

Pressen har en meget vigtig plads i demokratiet, derfor er det vigtigt med en fri og uafhængig presse. Men medierne er under pres - og ikke blot i bananrepublikker udenfor Europa, for også i visse europæiske lande føler politikerne, at det er nødvendigt at gøre pressen til sin personlige fjende.

- Ungarn: Efter at have anvendt pandemien som et praktisk påskud, fortsatte Viktor Orbáns regering med at udvide sit hegemoni over det ungarske medielandskab og inspirere andre europæiske lande som Slovenien og Polen til at gøre det samme.

- Østrig: Offentliggørelsen af videoen om ​​"Ibiza-Gate"i maj 2019, der væltede Sebastian Kurz ekstreme højre-konservative regering, har de konservative "krævet," at pressen agerer med højere standarder overfor deres regering på bekostning af pressefriheden.

- Slovenien: Problemerne for pressefrihed fortsætter trods pres fra EU og internationale NGO'er om forbedringer. Ærekrænkelse er blevet kriminaliseret, og alt er nu æreskrænkelse. Kendte politikere udsætter fortsat medier for skræmmende retssager og ofte bagvaskelse med verbale angreb.

- Danmark: Ytringsfrihed i Danmark garanteres af artikel 77 i forfatningen fra 1849. Men visse danske politikere kritiserer og modarbejder helt åbent dele af pressen, som de beskylder for hetz.

- Kroatien: Journalister, der undersøger korruption, organiseret kriminalitet eller krigsforbrydelser, udsættes ofte for chikane. Ærekrænkelse er kriminaliseret og bliver ofte relateret til fornærmende "Republikken, der straffes med op til tre års fængsel. Videre er “ydmygende” medieindhold blevet kriminaliseret. Og regeringen er ikke stoppet med at blande sig i den offentlige tv -station hvis ledelse og journalister fortsat sagsøges.

- Poland: Efter at have tiltaget sig kontrol over de statslige tv-medier, forfølger regeringen desuden også de privatejede medier med det erklærede mål at påvirke deres redaktionelle politikker - altså censurere dem. Ved præsidentvalget i midten af ​​2020 bakkede de statsejede medier op om præsident Andrzej Dudas, og gjorde deres bedste for at miskreditere hans vigtigste rival. Flere veteranjournalister forlod den statsejede radioudsender, denne gang efter at ledelsen forsøgte at censurere dem.

- Rusland: Med drakoniske love, blokering af websteder, nedskæringer på internettet og førende nyhedsudsendelser, der tøjles eller kvæles fra eksistensen, er presset på uafhængige medier vokset støt siden de store protester mod regeringen i 2011 og 2012. I den senere tid er chikanen steget til et nyt niveau,. Og journalister der forsøger at dække Navalny-relaterede begivenheder, udsættes nu for hidtil uset voldelig forhindring.

- Slovakiet: I 2020 blev to personer dømt for at have begået drabet på journalist Ján Kuciak og hans forlovede, og en tredje person blev dømt for at have fungeret som mellemmand. Men initiativtager til drabet, forretningsmanden Marian Kočner, blev frifundet trods en række solide beviser.

- Hviderusland: Er det farligste land i Europa for mediepersonale. Kritiske journalister og bloggere udsættes for trusler, vold, arresteres i stort antal og nogle forsvinder. Internettet og førende nyhedsmedier er blokeret. Trykte medier censureres, og adgangen til oplysninger er stærkt begrænset.

Bjarne Andersen, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

En ting er jeg ikke selv i tvivl om. Når vi inde på Christiansborg og i medierne diskuterer Danmarks krigsdeltagelse, så bør det, og så skal det, ske på en mere respektfuld måde end det, jeg synes jeg oplever lige nu.

For de faldne, for dem, der overlevede. For dem der stadig er klar til at tage ud med Dannebrog på skulderen. For deres familier.

Ordentlighed og respekt. Det er det mindste, vi andre kan udvise. Lad os gøre det. Ordentlighed og respekt.

Sagde Mette Frederiksen

At dette skulle være et frontalt angreb på pressens skal man vist være Metz for at føle.
"Pressens respektløshed var utilgiveligt og burde få konsekvenser måtte man forstå" Skriver han og senere at MF lider" en eller anden form for megalomani", altså at MF lider af storhedsvanvid.

Såvidt jeg kan se udtaler MF sig om hvorledes :Vi på Christiansborg og i medierne diskuterer krigsdeltagelsen og ikke hvad pressen gør. Altså et angreb på politikere og ikke på pressen.
Hvad fanden bilder hun sig ind ? Skriver Metz. Tjah hvad bilder Metz sig egentlig ind ? For hele hans angreb er en misforstået indbildning.

Jens Peter Hansen,

Netop af RESPEKT for de faldne, de invaliderede og deres familier (og i øvrigt også de afghanere, der hjalp os) bør hele forløbet i denne 20-årige krigsdeltagelse analyseres grundigt af uafhængige fagfolk fra mange forskellige institutter.

Specielt afslutningen (?) af krigen, bør analyseres nøje.

Jeg er ikke soldat, men jeg har arbejdet meget med ledelse i private industrivirksomheder. Og det er SÅ nødvendigt, at bestyrelsen og direktionen altid har en 'Plan B' liggende klar i skuffen, hvis 'lokummet brænder'. Alt andet er uproffesionelt.

Ikke at have lavet en plan for, hvordan en evt. evakuering skulle foretages er ...

Specielt når det danske militær på stedet for lang tid siden har bedt om ai få lov til at udarbejde sådanne planer ....

Jeg mener: De fleste større virksomheder har brandplaner liggende parat, udpeget sikre mødesteder til medarbejderne, når brandalarmen lyder, og de tester rutinen regelmæssigt.

jens peter hansen

Rolf Andersen
hvad fanden har en gennemgang af hele Kabulforløbet og krigen at gøre med at Metz' over- eller fejlfortolker MF's udsagn om at en ordentlig tone er på plads over for soldaterne ??

"Specielt når det danske militær på stedet for lang tid siden har bedt om ai få lov til at udarbejde sådanne planer ...."
Hvorfor mon i alverden har de ikke bare udarbejdet de evakueringsplaner for længst og trukket dem frem når de blev relevante, i stedet for at vente på det forudsigelige? Selv i militæret må et vis grad at initiativ vel kunne forventes - i det mindste af ledelsen på forskellige niveauer