Læserbrev

Juridisk abort skal ikke løse uenigheder om graviditet. Det skal forebyggelse

Juridisk abort for fædre er ikke et skridt i en mere lige retning, selv om det er intentionen. Det opfordrer til ansvarsfralæggelse og løser ikke udfordringerne ved uenighed om graviditet. Den eneste løsning er bedre seksualundervisning i skolerne, skriver kultur-, integrations- og ligestillingsordfører i Liberal Alliances Ungdom Hira Nadeem
Juridisk abort for fædre er ikke et skridt i en mere lige retning, selv om det er intentionen. Det opfordrer til ansvarsfralæggelse og løser ikke udfordringerne ved uenighed om graviditet. Den eneste løsning er bedre seksualundervisning i skolerne, skriver kultur-, integrations- og ligestillingsordfører i Liberal Alliances Ungdom Hira Nadeem

Mia Mottelson

Debat
29. september 2021

USA’s strengeste abortlovgivning er for nylig trådt i kraft i Texas. Det er blevet forbudt at få en abort fra det øjeblik, der kan høres hjertelyd, og det gælder også, selv om kvinden har været udsat for voldtægt.

Når jeg hører det, tænker jeg på, hvor langt vi er kommet med ligestillingen i Danmark. Men hvor langt er vi egentlig, når vi diskuterer muligheden for, at mænd kan få en juridisk abort?

Mange mener, at det er et udtryk for uligestilling, at kvinder har muligheden for at få en fysisk abort, men at en mand ikke har mulighed for at frasige sig barnet. Men indførslen af juridisk abort skaber i stedet en samfundsnorm om ansvarsfralæggelse. Alle, der dyrker sex, er bevidste om konsekvenserne, og hvis man ikke ønsker et barn, har man et ansvar for at beskytte sig selv.

Det kan ikke negligeres, at kvinder har den tunge ende med de biologiske aspekter, og det er os, der mærker de største byrder ved en graviditet. Derfor kan man ikke sidestille et fysisk indgreb med en simpel underskrift. For at behandle folk lige er man nogle gange nødt til at behandle dem ulige.

Hvis faderen ikke ønsker en aktiv rolle i barnets liv, så kan han nøjes med at betale et lille bidrag, som ikke er i nærheden af, hvad det reelt koster at have et barn.

Jeg har rigtig meget sympati for dem, der bliver forældre imod deres vilje. Det er afskyeligt, at der er nogle, der lyver om prævention og snyder andre for at blive gravide. Men juridisk abort er ikke løsningen på problemet.

Vi skal have bedre seksualundervisning, hvor der skal tales mere om samtykke, grænser og ansvar, end der bliver gjort i dag. Herudover burde der være bedre forudsætninger for at være soloforældre, så man kan undgå de situationer, hvor man snyder hinanden for at blive gravid.

Man kan ikke lovgive imod idioti, det kan man kun uddanne imod. Derfor skal juridisk abort aldrig indføres i Danmark.

Hira Nadeem er kultur-, integrations- og ligestillingsordfører i Liberal Alliances Ungdom

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her