Folk

Ny aftale om øremærket barsel ødelægger friheden, mener flere borgerlige politikere

Mens Liberal Alliances Alex Vanopslagh kalder ordningen om øremærket barsel for et tilbageskridt for et mangfoldigt og frit samfund, skriver Rasmus Jarlov fra De Konservative, at han tog tre måneder sidste år og ikke har lyst til at gøre det igen
»Når biologi og frie borgere ikke vil, som ideologien dikterer, vil de totalitære aldrig overveje, om deres ideologi er forkert. I stedet tvinger de mænd på barsel,« tweeter De Konservatives Rasmus Jarlov.

»Når biologi og frie borgere ikke vil, som ideologien dikterer, vil de totalitære aldrig overveje, om deres ideologi er forkert. I stedet tvinger de mænd på barsel,« tweeter De Konservatives Rasmus Jarlov.

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Debat
15. september 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Borgerlige mænd

Der var chok blandt borgerlige mænd, efter at ny aftale øger den øremærkede barsel til fædre. Aftalen mellem arbejdsgivere og lønmodtagere ser ellers ud til bare at implementere lige præcis det minimum, som et EU-direktiv kræver.

Alex Vanopslagh

»Øv. Det her er et tilbageskridt for et mangfoldigt og frit samfund med frihed til forskellighed og frie valg for familierne,« skriver Liberal Alliances Alex Vanopslagh om ordningen. Han glemmer dog at nævne, at kvinden ’tvinges’ i den nuværende model.

Rasmus Jarlov I

Rasmus Jarlov (K) er bevidst om den nuværende tvang. Den er bare naturlig: »Når biologi og frie borgere ikke vil, som ideologien dikterer, vil de totalitære aldrig overveje, om deres ideologi er forkert. I stedet tvinger de mænd på barsel,« tweeter han.

Rasmus Jarlov II

Noget tyder dog på, at Rasmus Jarlovs modstand også kan have en mere personlig baggrund: »Sidste år tog jeg tre måneder. Det har jeg ikke lyst til at gøre igen,« skriver han på Twitter. Intet er så totalitært som at tvinge en mand til at tilbringe tid med sit eget barn.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis ikke man vil dele tid med sine børn skal man slet ikke have nogen.

Frihed for hvem, Alex Vanopslagh og Rasmus Jarlov? Og frihed til hvad?

Det kan da næppe være mødres, fædres, børns og arbejdstageres frihed de to overnævnte varetager ved at kritisere barselsordningen.

Men måske er det blot en sur automat-reaktion fra de to, der har deres på det tørre, og nu skal tænke på fortsættelsen af den politiske karriere i de næste 4 år.

Mette Østergaards au pairs fremmer ikke bare ligestillingen og kvinders mulig for at gøre karriere i det nordsjællandske, Nu kan de frisætter stakkels familiefædre for den totalitær stat og dens øremærkede barsel.

Den filippinske kvinde er frihedshungrende danskers nye Muhammed-tegning!