Læserbrev

Rejsebureauerne bør sælge os flere rejser med bus og tog

Flytrafikken holdt pause under corona, men gør nu comeback i rejsebureauernes pjecer. Det er på tide, at bureauerne fornyer sig selv og tilbyder flere rejser med bus og tog i stedet for fly. Men det nytter ikke, hvis forbrugerne ikke køber dem
Flytrafikken holdt pause under corona, men gør nu comeback i rejsebureauernes pjecer. Det er på tide, at bureauerne fornyer sig selv og tilbyder flere rejser med bus og tog i stedet for fly. Men det nytter ikke, hvis forbrugerne ikke køber dem

Mia Mottelson

Debat
27. september 2021

Rejsebureauerne har fået en tiltrængt tænkepause i den sidste lange periode, hvor der stort set ikke er blevet rejst uden for landets grænser. Men hvad brugte de egentlig  pausen til? Har de fundet på tiltag, der kan minimere klimaomkostningerne? For klimakrisen forsvandt ikke, mens corona rasede.

Efter godt et år med få fly i luften, flyves der nu lystigt igen. I Danmark nærmer vi os halvdelen af, hvor meget vi fløj før nedlukningen. Og tallet stiger – åbenbart til glæde for mange – men ikke for alle.

Mange af os nød stilheden i luften og glædede os over, at vi tydeligvis godt kunne undvære flyrejser.

Men har rejsebureauerne også opdaget, at det kan lade sig gøre at rejse mere klimavenligt med bus og tog?

Nej, de fleste sælger samme rejser som før krisen. En flyrejse til Tromsø for at opleve den uspolerede natur. Eller til Vietnam for at bo på Ecolodge eller Zanzibar for at plukke økologiske krydderurter. Ingen begrænsninger i brug af fly. De rejsebureauer er godt nok noget fodslæbende. Og det samme er forbrugerne, der naivt flyver til føromtalte naturoplevelser.

Måske er det forbrugerne, der skal til at stille krav til rejsebureauerne? Tænk, hvis rejsebureauet tilbød en rejse med tog, før de tilbød en med fly.

Hvis rejsebureauerne skal skille sig ud, så er det da en oplagt mulighed at skrue rejserne sammen med tog eller bus i stedet for fly. Gøre transporten til en del af rejseoplevelsen, hvor vi kan nyde landskabet og fordybe os.

De kan jo starte med at fortælle, hvad klimaaftrykket er for en given rejse med henholdsvis tog, bus eller fly. Og derefter tilbyde forskellige rejseformer. Så har forbrugeren et egentligt valg.

Men ganske få tilbyder den mulighed. Hvilket leder tilbage til forbrugeren. Er det fordi, vi forbrugere er for magelige og ikke forlanger klimavenlige rejser?

Det på tide, at vi forbrugere viser vores magt og kræver, at rejsebureauerne udvikler sig i en klimavenlig retning. Og belønner dem, der gør, ved at købe hos dem.

Carsten Elert er selvstændig rådgiver

Elsebeth Vang Hansen er applikationsspecialist

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Leanette Nathalia Chresta Jensen

Tak for opråb ... Så gode argumenter .Vi skal sejle, køre tog og blive hjemme, ind til det er blevet CO2 neutralt at flyve.
Vi skulle blive hjemme under Corona for ikke at belaste vores sundhedsvæsen.
Nu skal vi gøre det for ikke at belaste planeten jorden.

Thomas Tanghus, Gitte Loeyche og erik pedersen anbefalede denne kommentar