Folk

Russiske kryonik-entreprenører (og eksægtefæller) i strid om 81 nedfrosne lig

Moskvas politi stoppede i begyndelsen af måneden en lastbil med en særlig makaber last.
Danila Medvedev er røget ind i en strid om ejerskabet over 81 nedfrosne menneskelig

Danila Medvedev er røget ind i en strid om ejerskabet over 81 nedfrosne menneskelig

Alexey Sazonov

Debat
23. september 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Gale videnskabsfolk I

To russiske tidligere ægtefæller er i strid om ejerskabet over 81 nedfrosne menneskelig. 61-årige Valeria Udalova og hendes 41-årige eksmand Danila Medvedev drev engang kryonikfirmaet KrioRus sammen, men er i dag direktører for hver deres firma i den makabre branche.

Gale videnskabsfolk II

Kryonik er en teknik, hvormed man nedfryser lig for senere at genoplive dem. Der er p.t. ikke udsigt til, at genoplivningen vil blive mulig, men man har lov at håbe, og hvis man også har 230.000 kr. (og befinder sig i Rusland ved sin død), kan man altså lade sig fryse ned derovre.

Gale videnskabsfolk III

Den 7. september meldte Medvedev sin ekskone til politiet for at skære hul i væggen til en lagerhal uden for Moskva og stjæle tanke med lig opbevaret i flydende nitrogen. Tankene blev konfiskeret fra en lastbil og ført tilbage til lageret. Udalova har nu også meldt Medvedev til politiet.

Gale videnskabsfolk IV

En førsteudgave af verdens måske bedste roman, Mary Shelleys Frankenstein fra 1818 om den håbefulde videnskabsmand Victor Frankenstein, der skaber et levende monster ud af stjålne ligdele, er blevet solgt til en rekordpris (for et værk af en kvindelig forfatter) på 7,4 mio. kr.

 

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her