Klumme

Virksomheder burde selv betale for hjælp og rådgivning til udenlandske arbejdere

Når virksomheder henter udenlandsk arbejdskraft til Danmark, burde de tage ansvaret for at hjælpe og rådgive dem. I stedet ender fagforeninger og a-kasser med at betale for tolke og rådgivere – ofte i sager, hvor udlændinge bliver snydt af arbejdsgiveren, skriver tømrer og fagligt aktiv i 3F Helga Mathiassen i denne klumme
Arkiv. En gruppe Wolt-bude nedlagde arbejdet i februar som protest mod Wolts nye betalingsmodel.

Arkiv. En gruppe Wolt-bude nedlagde arbejdet i februar som protest mod Wolts nye betalingsmodel.

Ólafur Steinar Gestsson

Debat
14. september 2021

I en lille sidegade på Nørrebro ligger et migrantcenter. I de små, men hyggeligt indrettede, lokaler sidder en gruppe frivillige to dage om ugen og hjælper migrantarbejdere, der er blevet snydt for løn, har problemer med lejekontrakten og alt muligt andet. På lørdag holder migrantcenteret åbningsfest. Det er halvandet år siden, centret slog dørene op, og nu er det endelig muligt at fejre, at der er kommet et sted, hvor migranter kan gå direkte ind fra gaden og få hjælp og rådgivning.

De titusindvis af migranter, der kommer til Danmark for at arbejde, er oftest helt på bar bund, når det kommer til deres rettigheder på arbejdsmarkedet. Det betyder også, at de intet kan gøre, hvis de for eksempel ikke får deres løn.

I foråret kom en italiensk kvinde ind på migrantcentret. Hun arbejdede på en café, og de udbetalte ikke hendes løn. Hun anede ikke, hvad hun skulle gøre. Migrantcentret kontaktede caféen, og det var nok til, at de udbetalte den skyldige løn. Hun blev efterfølgende sat i kontakt med den lokale 3F-afdeling, hvor hun nu er medlem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Igen et super indlæg af Helga Matthiassen.

Jeg er fan ! :-)

Marianne Jespersen

Godt gået tillykke med migrantcenteret. Ritig god ide at virksomhederne bør betale. Giv dem chancen at indbetale betingelsesløst til en fond
DI og Dansk Arbejdgiverforening mv. har her stor chance