Folk

Nu er ét af 25 amerikanske symfoniorkestre ledet af en kvinde

Det første lille miniputskridt i retning af mere ligestilling er taget i den klassiske verden i USA, efter der er valgt en kvinde som leder et symfoniorkester. Hun deler titlen som orkesterleder i USA med 24 mænd
ARKIVFOTO. Nathalie Stutzmann skal fremover stå i spidsen for Atlanta Symphony Orchestra.

ARKIVFOTO. Nathalie Stutzmann skal fremover stå i spidsen for Atlanta Symphony Orchestra.

Jean-Pierre Muller

Debat
16. oktober 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Nathalie Stutzmann

Den franske dirigent Nathalie Stutzmann skal fremover stå i spidsen for Atlanta Symphony Orchestra. Hun er den eneste orkesterleder i et af USA’s 25 største symfoniorkestre, som er kvinde. Før var der nul. Et lille skidt for ligestillingen, med andre ord.

Mick Jagger

The Rolling Stones vil ikke længere spille kæmpehittet »Brown Sugar« til deres koncerter, fortæller Mick Jagger til LA Times. Sangen handler – i hvert fald på overfladen – om slavehandel, og »Brown suger« kan ses som et nedladende udtryk for en kvindelig slave.

Keith Richards

Bandets legendariske guitarist har tilsyneladende ikke stor forståelse for, at sangen skulle være problematisk: »Forstår de ikke, at det er en sang om rædslerne ved slaveri? De prøver at begrave den. I øjeblikket vil vi ikke i konflikt med alt det her shit,« siger han.

Iben Hjejle

I en ny selvbiografi fortæller Iben Hjejle blandt andet åbenhjertigt om sit forhold til Casper Christensen: »At leve sammen med sådan et menneske i otte år var for mig i bedste fald anstrengende, i værste fald ødelæggende,« står der.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

»Et lille SKIDT for ligestillingen« står der om Nathalie Stutzmann, også i den trykte udgave…

Avisens måned med ikke-amerikansk stof omfatter åbenbart ikke petitstof af den mest inferiøre slags. Gik redaktøren tidligt hjem i går? Hvis Inf mangler stof, så prøv at sakse lidt fra Guardian, taz eller Spiegel - nåh, nej. tysk læser man heller på redaktionen?

Måske skal man her nævne Christina Åstrand og Soo-Jin Hong, som er koncertmestre i DR symfoniorkester.