SERIEFOLK

Hvis det er afstumpet at udgive Ottesens mobning, hvad så med Knausgård?

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren

Jens Dresling

Debat
25. oktober 2021

Ifølge Politikens lederskribent er det »ufattelig afstumpet« forlæggerarbejde at udgive en erindringsbog, der mobber rigtige mennesker. FOLK er dykket ned i den nyere litteraturhistorie.

Afstumpede folk I: Efter en uges shitstorm kunne svømmer og mobber Jeanette Ottesen og hendes forlag, Gyldendal, i lørdagens Politiken-leder læse, at det var »ufattelig afstumpet«, at de havde formastet sig til at udgive hendes ord, eftersom ordene gik ud over en virkelig person, der var blevet mobbet.

Afstumpede folk II: Og mobning er da afstumpet, men hvad så med Lindhardt og Ringhof, der har udgivet den norske forfatter Karl Ove Knausgårds udfald mod forfatterkolleger, forældre, børn, kærester og ikke mindst ekskone, hvis psykiske skavanker han har skrevet side op og ned om?

Afstumpede folk III: Eller forlaget Turbulenz, der i 2008 udgav fodboldspilleren David Nielsens erindringer, Sorte svin, hvor han skrev, at han ikke ville afvise at give sin »voldsomme lyst« til at give sportsjournalist Morten Ankerdal »en omgang tæsk« frit spil, skulle de to mødes en mørk aften?

Afstumpede folk IV: Eller hvad med selv samme Gyldendal, der tidligere i denne måned sendte Suzanne Brøggers erindringsbog En forfatters dagbog 2010-2020 på gaden? Her mobber hun blandt andet forfatterne Frederik Stjernfelt og Søren Ulrik Thomsen med øgenavnene »Gøg« og »Gokke«.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Christiani

Måske skulle man lige overveje hvad definitionen på mobning er, før man laver de her vilde sammenligninger mellem pærer og syltetøjskrukker og testel og skyskrabere :) bare et forslag

David Zennaro, Gunilla Kurdahl, Torben Nielsen, Anders Reinholdt, Maria Bjerregaard, erik pedersen, Viggo Okholm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Slotsted

"Det' ik', fordi vi mobber Jeanette Ottesen, men hun bør smage lidt af sin egen medicin".

Det er sådan, det er. Og Ottesen er jo i modsætning til Knausgård et let offer, fordi hun er svømmer og ikke forfatter. Man må huske på, at når forfattere hænges ud af forfattere, er det litteratur. Når svømmere bliver det af svømmere, er det mobning.

Fordi svømmere, ik'. De har jo ikke ligefrem opfundet det dybe vand.

Michael Slotsted

Tænk eventuelt over det: Jeanette Ottesen er et af de hurtigste (kvinde)mennesker nogensinde til at bevæge sig gennem vand.

Knausgård er et af de bedste norske mennesker nogensinde til at sætte streger sammen, så andre mennesker forstår, hvad han mener, og kan relatere til det i en grad, så de tænker: "Det er satme en god måde at sætte streger sammen på!"

Hvis Jeanette Ottesen mødte Knausgård i vandet, ville hun vinde. Især i butterfly. Jeg ved ikke, hvordan Knausgård er som svømmer, men det virker som en rimelig antagelse.

Møder Knausgård fx Jeanette Ottesen i en bog, ville han nok vinde. Han er virkelig god til at sætte streger sammen.

Mødte de hinanden i en mobbekonkurrence ville de nok begge vinde. Man kan sige, at Knausgård mobber med vilje, mens Jeanette Ottesen mobber ufrivivilligt, så det er nok lettere at angribe hende, fordi hun bevæger sig bedre gennem vand end gennem ord.

Det er en vigtig debat at tage: Svømning kontra litteratur.

Sikke en gang whataboutism her. Han/hun/den gjorde det først så øv bøv.

erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Rune Kjær Rasmussen

Her er der i det mindste tale om nogen, der står ved, hvad de skriver i modsætning til en, måske, ny type forfatter (eller andet), der forsøger at fremstå som en slags "din nye ven" på såkaldt "sociale medier", indtil nogen kritiserer dem en smule, hvorefter det vælter frem med det værste slam, fra inde bag den glatpolerede overflade, det velplejede image; slam som dog hurtigt bliver censureret væk igen fra medierne, og kritikerne bliver blokeret, offentligheden manipuleret og alle ord om sagen bliver tromlepoleret , ret lig en eller anden sektleder, der forsøger at få sine medlemmer ind i folden igen.