Læserbrev

Annoncer for flyrejser er med til at finansiere vores kvalitetsjournalistik

Annoncerne i Information er med til at finansiere journalistikken. Men redaktion og annonceforretning er adskilt, derfor kan der være uoverensstemmelser mellem, hvad der står i avisen, og hvad man ser i annoncerne, skriver udviklingsdirektør Rasmus Øhlenschlæger Madsen i dette debatindlæg
Annoncerne i Information er med til at finansiere journalistikken. Men redaktion og annonceforretning er adskilt, derfor kan der være uoverensstemmelser mellem, hvad der står i avisen, og hvad man ser i annoncerne, skriver udviklingsdirektør Rasmus Øhlenschlæger Madsen i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
6. oktober 2021

Tak til Mona Rosenberg for at holde fast i en vigtig og svær diskussion for Information.

Spørgsmålet er: Hvordan kan Information på den ene side skrive ekstensivt om klimaforandringer og på den anden side fortsat trykke annoncer for eksempelvis flyrejser.

Information skelner i udgangspunktet ikke mellem forskellige annoncører, så længe de holder sig inden for lovgivningen. Men vi forstår indvendingen og dilemmaet.

Udfordringen er, at det ikke er praktisk muligt for os på en måde, der også er fair over for vores annoncører, at lave en løbende, konsekvent og fair vurdering af alle annoncørers og de annoncerede produkters klimaaftryk og ud fra dette til- eller frasortere mulige annoncører eller produkter, der annonceres for.

Det er samtidig vigtigt at understrege, at dette er en kommerciel beslutning, og at redaktionen og annonceforretningen er adskilt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lidt ligesom Ekstrabladet der leger moralsk vogter ind imellem samtidig med de annoncerer med det modsatte, undlader lige selve emnet. Læser den ikke kun til evt. tidsfodriv hvor en er glemt. Men der er da et helt klart skisma mellem moral og overlevelse på mange fronter.