Læserbrev

Flere mænd skal arbejde med at passe børn, ældre og syge, hvis vi skal opnå ligestilling

Vi hylder de mandsdominerede fag, hvor man tjener mange penge og får mest magt, samtidig med at vi ignorerer hele den arbejdsstyrke og alle de varme hænder, som får samfundet til at hænge sammen. Lad os ændre på det – i ligestillingens navn, skriver studerende Mathilde Fangel i dette debatindlæg
Vi hylder de mandsdominerede fag, hvor man tjener mange penge og får mest magt, samtidig med at vi ignorerer hele den arbejdsstyrke og alle de varme hænder, som får samfundet til at hænge sammen. Lad os ændre på det – i ligestillingens navn, skriver studerende Mathilde Fangel i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
4. oktober 2021

På det seneste har debatten om øremærket barsel været rødglødende.

Gang på gang bliver det fremhævet, at en mere ligelig barselsfordeling vil resultere i, at flere kvinder får højere poster på det private arbejdsmarked.

Den retorik taler ind i et helt grundlæggende stigma om, at hvis vi vil have mere ligestilling, så skal vi have flere kvinder ind på de mandsdominerede arbejdspladser.

Hvorfor taler vi aldrig om det modsatte? Hvis vores mål udelukkende er, at vi skal have flere kvinder i det private, har vi muligvis ikke gjort andet end at forstærke de kapitalistiske værdier i vores samfund og kaldt det for vejen til ligestilling.

Den skæve kønsfordeling eksisterer jo ikke kun på direktørgangen. På sygeplejerskestudiet er der for eksempel kun syv procent mænd og 93 procent kvinder. Denne skævvridning kan vi ikke rette op på via kønskvoter, for problemet er ikke, at der er for mange ansøgere, men at der er for få.

I år var antallet af ansøgere på tværs af alle køn det laveste siden 2013. Det må vi tale om. For når vi kun taler om, at der skal flere kvinder ind på det mandsdominerede arbejdsmarked, men aldrig om det modsatte, skaber vi en prestigeramme, som opfordrer folk af alle køn til kun at søge den vej.

Min pointe er, at hvis vi reelt vil skabe mere ligestilling mellem kønnene på arbejdsmarkedet, så er vi nødt til ikke kun at fokusere på at få flere kvinder ind på direktørposterne.

Vi hylder de mandsdominerede fag, de fag, hvor man tjener mange penge, og de fag, hvor man får mest magt, samtidig med, at vi ignorerer hele den arbejdsstyrke og alle de varme hænder, som får samfundet til at hænge sammen.

Hvis vi vil have ligestilling, er vi også nødt til at få flere mænd til at arbejde med at passe vores børn, vores ældre, vores syge. Og vi bliver nødt til at ændre diskursen om, at omsorg er forankret i et bestemt køn.

Mathilde Fangel er studerende

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ove Skildal Nielsen

For temmelig mange år siden arbejdede jeg på et lager, hvor en del af arbejdet var at hente og bringe papir til kontoret. Kontoristerne gik naturligvis også ud til os i samme ærinde.
Vi arbejdede bl.a. med mekaniske dele, der var smurt ind, så vi havde mildt sagt ikke rene hænder.
Folk på kontoret mente ganske rimeligt, at vi også kunne tage imod en telefonbesked hvis de ikke var tilstede, og vi mente, at de så til gengæld kunne give en hånd, hvis der der var et umuligt løft, og de var i nærheden.
Kontoristerne var hovedsagelig kvinder, der omgående beklagede sig over, at telefoner og kuglepenne blev snavsede, når vi havde taget imod en besked.
Det var heller ikke muligt, at få hjælp hvis der kom en kontorist forbi ude på lageret, for så blev man jo snavset.
Der var et tydeligt skel imellem lagerarbejdere og kontorister, mænd og kvinder.
Ligestillingen og nedbrydningen af faggrænserne fungerede ikke, for vi kunne jo ikke nå at vaske hænder inden vi tog en telefon, og kontoristerne ville ikke lave noget manuelt.

Når vi ønsker ligestilling, så skal vi ikke bare have kvinder på direktionsgangene og mænd ind i omsorgsfag.
Vi skal også have kvinder til at fungere som brolæggere, lagerarbejdere og kloakarbejdere mm.
Det vil måske også gøre, at vi får mere respekt for hinandens arbejde, så der ikke opstår vrede krav om underkastelse ligesom jeg har beskrevet her.