Kommentar

Kære kronprins Frederik. Vil du beholde din høje symbolværdi, så bliv hjemme fra VM i Qatar

Kære kronprins Frederik, du skal ikke tage til Qatar og støtte landsholdet. Det vil være et diplomatisk selvmål. Du er et symbol for Danmark, og rejser du derned, så legitimerer du deres værtskab, skriver studerende Jesper Smidl i dette debatindlæg
Kære kronprins Frederik, du skal ikke tage til Qatar og støtte landsholdet. Det vil være et diplomatisk selvmål. Du er et symbol for Danmark, og rejser du derned, så legitimerer du deres værtskab, skriver studerende Jesper Smidl i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
20. oktober 2021

Kære kronprins Frederik

Du siger, at din støtte altid vil være til landsholdet, uanset hvor de befinder sig også i Qatar. Men bare rolig, du gamle.

Landsholdet skal nok klare sig uden dig på sidelinjen. De har et kompetent team af læger, fysioterapeuter og trænere omkring sig, så der er fuldkommen styr på det. Faktisk endte det ved sidste VM med, at Frankrig vandt. Og de havde ingen kongelige til at ’støtte’ dem.

I Qatar er de ikke så glade for demokrati og menneskerettigheder, men de er vilde med store byggeprojekter.

Deres primitive styreform minder mest af alt om noget, vi heldigvis har lagt bag os: et enevældigt kongehus. Scenariet med en dansk kronprins, som fejrer verdensmesterskaberne på stadioner, der hviler på et fundament af døde migrantarbejdere, ville sende nogle sørgelige signaler om et kongehus, der ikke har fulgt med tiden.

Ligesom politikerne har du en kæmpe symbolværdi for Danmark, og ingen af jer skal rejse til Qatar og legitimere deres værtskab. Du får altså ikke noget frikort for at være en hyggelig og apolitisk kronprins, der ’bare er sportsinteresseret’.

Hvis du rejser derned, skal du konstant balancere mellem at følge Qatars og FIFA’s protokoller, samtidig med at du også skal tage afstand til hele projektet. Det vil uundgåeligt ende som et diplomatisk selvmål.

Med andre ord vil du gøre det meget nemmere for dig selv, hvis du bare bliver hjemme og ser kampene sammen med os andre roligans. Det er trods alt sjovere at være badet i øl end i olie og blod.

Bedste hilsner Jesper Smidl.

Jesper Smidl er studerende.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Enig !

Mvh Hanne Pedersen

Frank Østergaard, Per Bøggild, Ole Olesen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Søren Christensen

Hel enig!!

Ja, lav ikke samme fejl som den , fatale rejse til Saudi- Arabien.

Jan Fritsbøger

hvad skal vi dog med den slags kransekagefigurer, ud over at markedsføre løgnen om at nogle mennesker er finere og vigtigere end alle andre,
en løgn som den besiddende klasse elsker fordi den giver falsk legitimitet til deres egne privilegier, og deres egen grådighed og status,
og så har de jo også den uheldige egenskab at de kan bruges til at kaste "glans" over noget betændt som Qatars forsøg på at blive anerkendt som et betydningsfuldt land med høj status.