Folk

Manden, der forsøgte at dræbe Ronald Reagan, har fået lov til at udgive en countryplade

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
John Hinckley forsøgte den 30. marts 1981 at dræbe Præsident Ronald Reagan. Præsidenten og tre andre blev såret under attentatforsøget. Her er John Hinckley fotograferet foran Det Hvide Hus en måned før.

John Hinckley forsøgte den 30. marts 1981 at dræbe Præsident Ronald Reagan. Præsidenten og tre andre blev såret under attentatforsøget. Her er John Hinckley fotograferet foran Det Hvide Hus en måned før.

Ritzau

Debat
1. november 2021

Efter en 40 år lang behandlingsdom har attentatmanden John Hinckley udgivet musik under eget navn.

John Hinckley I

30. marts 1981 forsøgte sangeren John Hinckley at dræbe daværende præsident Reagan – han endte med at såre Reagan og flere andre mennesker. Det var, sagde Hinckley, et forsøg på at imponere skuespilleren Jodie Foster, som han var forelsket i og havde sendt breve og digte til.

John Hinckley II

Året efter blev Hinckley erklæret psykisk syg og idømt behandlingsdom. I 2016 blev han løsladt mod at flytte ind hos sin mor og efterleve strenge regler. I september i år godkendte en dommer, at Hinckley nu kan ytre sig under eget navn og fra næste år ’flytte hjemmefra’ og leve et normalt liv.

John Hinckley III

I 1982 udsendte bandet Devo en sang, ’I Desire’, med tekstlinjer fra et af Hinckleys digte. Det vakte en vis opsigt. For nylig skrev Hinckley på sociale medier, at han aldrig har fået royalties for sangen. Devo svarede, at sangen heller ikke ligefrem blev et hit, men at de ikke havde tilbageholdt penge.

John Hinckley IV

7. oktober i år udsendte 66-årige Hinckley første sang under eget navn, countrysangen ’We Have Got That Chemistry’, på diverse musikstreamingtjenester. Det fortalte han om på YouTube, hvor han har 23.000 abonnenter og tidligere har spillet coverversioner af Bob Dylan og Elvis.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her