Klumme

At #MeToo rammer Landbrug og Fødevarer viser, hvor magtfulde kvinder er blevet

Direktør i Landbrug & Fødevarer Anne Arhnung har sagt op i protest mod, at nogle mænd ikke har kunnet tage sig sammen og fyre en kønsfælle. Hver gang en ny #MeToo-sag dukker op, bliver jeg forbløffet – over kvindernes magt til at handle, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme
Direktør i Landbrug & Fødevarer Anne Arhnungs opsigelse viser, at kvinderne er begyndt at få magt over magten, skriver Karen Syberg.

Direktør i Landbrug & Fødevarer Anne Arhnungs opsigelse viser, at kvinderne er begyndt at få magt over magten, skriver Karen Syberg.

Peter Nygaard Christensen

Debat
18. oktober 2021

Så nåede #MeToo til Landbrug & Fødevarer. Administrerende direktør Anne Arhnung har sagt op med øjeblikkelig virkning i protest over, at bestyrelsesformand Søren Søndergard og bestyrelsen ikke for længst har grebet ind over for datterselskabet Danbred, hvis bestyrelse har undladt at fyre sin direktør efter flere kvinders beretninger om hans sexchikane og upassende adfærd over for kvindelige ansatte.

Landbrug & Fødevarer ejer 51 procent af Danbred, som er specialiseret i grisegenetik og sælger avlssvin og sæd til lande i store dele af verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frederikke Nielsen

Lyder ikke som om, at det er den rigtige løsning, at Anne Arhnung går, men mere som om, at det er øvrige topledelse i Landbrug & Fødevarer, der skulle gås.

Hans Frank, John Damm Sørensen, Daniel Joelsen, søren ploug, Torben Nielsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, ingemaje lange og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

En stærk beslutning. Bravo, Anne Arhnung.

Og en rigtig god klumme, Karen Syberg. Som altid.

Lene Sørensen

Godt brølt, Karen

Jens Christensen

"... viser, hvor magtfulde kvinder er blevet".

Den er da i den grad værd at huske på næste gang, undertrykkelse fremhæves.