International kommentar

Midt i benzinkrisen er Boris Johnson styret af tilfældige luner og indfald

I kaosset fra Brexit, corona og en forsyningskrise har Boris Johnson vist sig komplet uinteresseret i konsistent konservativ politik. Styret af tilfældige luner og indfald har han misset chancen for at undgå den nuværende krise med rettidige forholdsregler, skriver klummeskribent Simon Jenkins i denne klumme
Storbritannien styres ikke længere ud fra et politisk program, men ud fra de luner og overskriftsskabende indfald, hvormed premierminister Boris Johnson dag for dag svarer på begivenhedernes udvikling, skriver klummeskribent Simon Jenkins i denne klumme.

Storbritannien styres ikke længere ud fra et politisk program, men ud fra de luner og overskriftsskabende indfald, hvormed premierminister Boris Johnson dag for dag svarer på begivenhedernes udvikling, skriver klummeskribent Simon Jenkins i denne klumme.

Tolga Akmen

Debat
8. oktober 2021

Ideologiske indpiskere for Storbritanniens konservative må i denne tid skræve over mere, end de fleste bukser kan holde til.

Det ene øjeblik skal man tale varmt for en stærk privat sektor, lave skatter og en dereguleret økonomi samt lovsynge det frie markeds og frihandlens dyder. I det næste skal man gå ind for forøget offentligt forbrug, højere selskabsskatter, statsregulerede energipriser, handelsmure og indsnævrede arbejdsmarkeder.

Den ene dag har de kilometerlange køer ved de britiske benzinstationer intet at gøre med Brexit – den næste kan de afhjælpes ved at lempe på de visumkrav, der blev solgt som en integreret del af den valgte Brexit-model.

Nu udtaler premierminister Boris Johnson, at de vanskeligheder med forsyningskæderne, der har ramt nationen, blot afspejler, at vi befinder os i en »tilpasningsperiode«, hvor vi skal vikle os ud af en »ødelagt lavtlønsmodel«. Hvor har vi hørt det argument før? Det var præcis den tilstand, Labour først i 1990’erne advarede imod forud for britisk tilslutning til EU’s indre marked.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her